Wild West Film

Deze Prokkel is onderdeel van Het Wilde Westen Prokkel in Zuid-Groningen van Novo. De hele week vinden er verschillende activiteiten plaats; de Wild West Film is er een van.

‘De wijk komt samen in het wilde westen van Groningen zuid’
Jaarlijks vinden in de eerste week van juni activiteiten plaats door heel Nederland waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Deze activiteiten worden Prokkels genoemd (prikkelende ontmoetingen).

De voorbereidingen voor de Prokkel in Corpus zijn in volle gang. Dit jaar is er de hele week Prokkel week! Buurtwelzijn, wijkbewoners, studenten, vrijwilligers en NOVO werken samen om er een fantastische week van te maken. Het thema dit jaar is ‘het Wilde Westen’.
Op maandag 3 juni in alle vroegte wordt er gestart met een buurtontbijt waarbij de week officieel geopend wordt door de Prokkelburgemeester. We eindigen op zaterdagmiddag 8 juni met een geweldig Wild West feest voor jong en oud! De hele week zijn er allerlei activiteiten, zoals dans en beweging in de Immanuelkerk, buurtwandeling, totempalen, trommels en hoofdtooien maken, karaoke.

Heel leuk is het Wild West-theater, waarbij cliënten van NOVO in samenwerking met kinderen van de basisschool de Tamarisk een uitvoering verzorgen op vrijdagmiddag 7 juni in het Menno Lutterhuis! Verder niet te vergeten: De jaarlijkse heen- en weer stages op donderdag 6 juni. Hierbij draaien de cliënten van NOVO een middag mee bij een bedrijf van hun keus, bv. de brandweer, de manege, het Gronings museum, de supermarkt. Uzelf kunt deze middag meewerken met NOVO-clienten, bijvoorbeeld bij de Konditorei (café van NOVO beroemd om zijn heerlijke taart in de binnenstad) de galerie, de houtwerkplaats , de Drukkerij etc.

Op zaterdag sluiten we de week feestelijk af:
Ga op de foto met Lucky Luck! Melk een koe, doe de rodeo! Maak een ponyrit, geniet in de TIPI-tent, sla de spijker op zijn kop! Laat je schminken als indiaan. Kortom het wordt een dolle en vrolijke boel, in en om de Confiance! Het definitieve programma volgt, maar noteer alvast deze week alvast in uw agenda!

Jaar2013
Datum03-06-2013
LocatieMenno Lutterhuis
AdresPaterswoldseweg 267, 9728 AC Groningen
Contactpersoon
E-mail
Telefoon