Prokkelstage aangeboden bij Ieder(in)

Over de organisatie

Ieder(in) is de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderd organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking. We behartigen de belangen van meer dan twee miljoen mensen.

Ons doel
Ieder(in) maakt zich sterk voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen en niemand wordt uitgesloten. Mensen met een beperking of chronische ziekte moeten kunnen rekenen op zorg en ondersteuning op maat. En ze moeten net als iedereen vrij kunnen kiezen hoe ze willen wonen, leren, werken, reizen en recreëren.

Ons Kompas
Het VN-verdrag Handicap is een belangrijk kompas. Onze standpunten en argumenten baseren wij voor een belangrijk deel op het VN-verdrag Handicap. Dit internationale verdrag is glashelder over de mensenrechten van mensen met een beperking of chronische aandoening. Of het nu gaat om naar school kunnen gaan, passend wonen, werken, een toereikend inkomen, passende de zorg, vervoer, vrijetijdsbesteding. Het VN-verdrag Handicap verplicht de overheid op al deze terreinen vooruitgang te boeken.

Wat moet je doen?

Meelopen met het Programmateam Wonen en Leven en
kennismaken/meelopen met collega's van Ieder(in) en
kennismaken/meelopen met collega's van het programma Niets Over Ons Zonder Ons.

Graag horen wij aan het eind van de dag tips en tops.

Datum: donderdag 8 juni 2023
Aantal stageplaatsen: 2
 

Informatie

Locatie

Ieder(in)

3527 GV Utrecht

Contactpersoone-mail: info@iederin.nl
tel: