Partner van stichting Prokkel: De Trans

Gewoon léven! Dat willen we allemaal. Meedoen in de samenleving, ertoe doen. Maar dat is niet voor iedereen eenvoudig. Daarom ondersteunt De Trans mensen met een verstandelijke beperking, zodat zij het gewone leven kunnen ervaren en onderdeel zijn van de samenleving. Prokkelen doet De Trans graag in de context van vrijetijdsbesteding.  

“Prokkelen betekent samen doen, samen leven. Door ontmoetingen tussen kinderen met en zonder beperking leren we dat iedereen meedoet in de maatschappij. Jong geleerd is oud gedaan.” 
Hilde Stoppelenburg 
Zorgmanager Kind & Jeugd
“Prokkelen zorgt voor mooie verbindingen voor zowel onze cliënten als onze organisaties waardoor waardevolle contacten ontstaan. Voor onze cliënten is dit van grote betekenis. Het gevoel van eigenwaarde wordt vergroot: ertoe doen, meedoen en gehoord en gezien worden!” 
Hennie Dijkema 
Vrijwilligerscoördinator 

Meer over De Trans

De Trans ondersteunt mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), een ernstig meervoudige beperking (EMB), moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) van jong tot oud. In de Prokkelweek organiseren ze al jaren een Prokkeldag op het Kinderdienstencentrum in Emmen. Het Kinderdienstencentrum De Vuurtoren begeleidt kinderen met een verstandelijke beperking. Op deze Prokkeldag worden kinderen van basisschool Kristalla uitgenodigd om samen met de kinderen van het KDC allerlei spellen en activiteiten te doen!  
Naast deze prikkelende ontmoeting vindt ook een derde ontmoeting plaats: de dag wordt begeleid door studenten van het Drenthe College! Samenwerken, kennismaken of meer weten? Via onderstaande gegevens kun je De Trans bereiken.