Partners

Stichting Prokkel is een netwerkorganisatie voor en van zorgaanbieders, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

De stichting bestaat mede door de inzet en financiële bijdragen van zorgaanbieders: Full Partners genoemd. Maar liefst 26 organisaties hebben zich als partner aangesloten en gebruiken Prokkelen als een aansprekende en laagdrempelige manier voor het realiseren van een (meer) inclusieve samenleving. Een samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking zichtbaar zijn en meedoen.

Door corona beperken de activiteiten van de stichting zich niet alleen tot de Prokkelweek maar is ze – samen het haar partners – ook op allerlei andere manieren creatief en actief. Mede dankzij betrokkenheid en steun van haar partners heeft ze afgelopen jaar daarin veel kunnen doen: digitale BeleidsProkkels met de overheid, een online campagne Prokkelenverbindt, een Prokkelzomer met ProkkelOpPad (in plaats van de ProkkelSterrenslag), de ProkkelParelParades en Prokkel Meetups.

Waarom Full Partner?
De Full Partners versterken en delen met elkaar hun goede ervaringen op het terrein van zichtbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking. 

Voordelen
1)  Een platform waar opgeleide ervaringsdeskundigen hun talenten kunnen laten zien; bijvoorbeeld door het begeleiden van een themakamer bij een van de Meetups, het verzorgen van programma onderdelen bij netwerkbijeenkomsten of een presentatie bij onderwijsinstellingen en/of bedrijven.
2)   Als eerste op de hoogte van interessante (Beleids)Prokkels
3)   Cliënten van Full Partners krijgen voorrang bij o.a. Prokkelstage in Eerste en Tweede Kamer
4)   Cliënten worden actief betrokken bij (de inhoud van) het programma
5)  In de publiciteit rondom de Prokkelweek worden activiteiten van Full Partners meegenomen. Partners hebben een eigen pagina waarop al hun Prokkels worden genoemd. Dit geeft een grotere zichtbaarheid.
6)  Partners worden apart benoemd in persberichten en hier kun je naar verwijzen in je eigen communicatiekanalen.

Hét middel voor cliënten om zichzelf te ontwikkelen
Prokkelen is voor cliënten een mooi middel om zichzelf te ontwikkelen. Zij hebben vaak een persoonlijk plan/persoonlijke doelen. Activiteiten in de Prokkelweek en daarbuiten kunnen daar op aansluiten. Laat ze meedenken- en organiseren.

Bij Talant worden cliënten bijvoorbeeld ingezet als Prokkel ambassadeurs: ze inspireren anderen en maken hen enthousiast.

En Estinea heeft SterkTeams, waarbij cliënten als ervaringsdeskundige zelf trainingen en workshops geven.  Tijdens de trainingen laten zij hun talenten en mogelijkheden aan anderen zien. Ook geven zij informatiebijeenkomsten en hebben ze een gastcollege gegeven in een themakamer tijdens de Prokkel Meetup 3daagse. Dit allemaal als doel om iedereen duidelijk te maken dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Een inclusieve samenleving.

Koppeling met bedrijven
Daarnaast koppelen we je aan bedrijven die actief gebruik willen maken van het Prokkelen. Als je als organisatie bijvoorbeeld mee wil doen aan ProkkelOpPad, dan kunnen wij je aan een bedrijf koppelen (die de inschrijfkosten betaalt). Ook nodigen we je uit voor een inspirerende bijeenkomst samen met onze partners uit het bedrijfsleven: de ‘Raad van maatschappelijke partners’.

Quote Beatrijs van Riessen, bestuurder bij Estinea
We doen sinds 2016 mee aan Prokkel en vanaf dat moment ook direct Full Partner. De Prokkelweek is van grote waarde. Het is een mooie manier om waardevolle ontmoetingen te laten ontstaan. Via de Prokkelweek komen mensen met elkaar in gesprek die elkaar buiten de Prokkelweek om niet als vanzelfsprekend ontmoeten. Het is mooi dat door de Prokkels meer wederzijds begrip voor elkaar kan ontstaan. En dat men elkaar écht ziet. Gewoon als die andere persoon. Ieder met z’n eigen wensen en behoeften. En los van elke functie, rol of label. Ontmoetingen die ons allemaal weer laten inzien dat écht iedereen mee kan doen in de samenleving!”  

Ook Full Partner worden?
Interesse? Neem dan contact op met Marian Geling:
marian@prokkel.nl
06-27057594

Hieronder een overzicht van alle Full Partners: