Partners

De Prokkelweek bestaat mede door de inzet en bijdrage van onze Full Partners. Maar liefst 27 organisaties hebben zich als partner aangesloten en gebruiken de Prokkelweek als een aansprekende en laagdrempelige manier voor het realiseren van een (meer) inclusieve samenleving.

Waarom Full Partner?
Door Full Partner te worden van Stichting Prokkel laat je als organisatie zien dat je je inzet voor die inclusieve samenleving. Je investeert daarin en met het partnerschap wordt dat beter zichtbaar. Het laat zien dat je als organisatie gericht bent op de wensen en behoeften van je cliënten. Het past ook binnen MVO-beleid en het kan aansluiten op je visie.

Voordelen
1)   Als eerste op de hoogte van interessante (Beleids)Prokkels
2)   Full Partners ontvangen gereserveerde plekken bij o.a. Prokkelstage in Eerste en Tweede Kamer
3)   Cliënten worden actief betrokken bij (de inhoud van) het programma
4)   Samen met een aantal cliënten kun je als organisatie aanwezig zijn bij de uitreiking van de Gouden Prokkel
5)   In onze publiciteit rondom de Prokkelweek nemen we de activiteiten van Full Partners ook mee. Je krijgt een eigen pagina waarop al je Prokkels worden genoemd. Dit geeft een grotere zichtbaarheid van je activiteiten.
6)   Je wordt apart benoemd in persberichten en hier kun je naar verwijzen in je eigen communicatiekanalen.

Hét middel voor cliënten om zichzelf te ontwikkelen
De Prokkelweek is voor cliënten een mooi middel om zichzelf te ontwikkelen. Zij hebben vaak een persoonlijk plan/persoonlijke doelen. Activiteiten in de Prokkelweek kunnen daar op aansluiten. Laat ze meedenken- en organiseren.

Bij Talant worden cliënten bijvoorbeeld ingezet als Prokkel ambassadeurs: ze inspireren anderen en maken hen enthousiast.

En Estinea heeft SterkTeams, waarbij cliënten als ervaringsdeskundige zelf trainingen en workshops geven. Tijdens de trainingen laten zij hun talenten en mogelijkheden aan anderen zien. Ook geven zij informatiebijeenkomsten. Dit allemaal als doel om iedereen duidelijk te maken dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Een inclusieve samenleving.

Koppeling met bedrijven
Daarnaast koppelen we je aan bedrijven die actief gebruik willen maken van de Prokkelweek. Als je als organisatie bijvoorbeeld mee wil doen aan de ProkkelSterrenslag, dan kunnen wij je aan een bedrijf koppelen (die de inschrijfkosten betaalt). Ook nodigen we je uit voor een jaarlijkse inspirerende bijeenkomst samen met onze partners uit het bedrijfsleven: de ‘Raad van maatschappelijke partners’.

Quote Beatrijs van Riessen, bestuurder bij Estinea
We doen sinds 2016 mee aan Prokkel en vanaf dat moment ook direct Full Partner. De Prokkelweek is van grote waarde. Het is een mooie manier om waardevolle ontmoetingen te laten ontstaan. Via de Prokkelweek komen mensen met elkaar in gesprek die elkaar buiten de Prokkelweek om niet als vanzelfsprekend ontmoeten. Het is mooi dat door de Prokkels meer wederzijds begrip voor elkaar kan ontstaan. En dat men elkaar écht ziet. Gewoon als die andere persoon. Ieder met z’n eigen wensen en behoeften. En los van elke functie, rol of label. Ontmoetingen die ons allemaal weer laten inzien dat écht iedereen mee kan doen in de samenleving!”  

Ook Full Partner worden?
Interesse? Neem dan contact op met Marian Geling:
marian@prokkel.nl
06-27057594

Hieronder een overzicht van alle Full Partners: