Wat is er te doen?

Wij organiseren samen met onze partners heel veel verschillende activiteiten om mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar te verbinden. Niet alleen zijn er projecten die jaarlijks terugkeren, ook zijn er speciaal voor groepen inspirerende ontmoetingen die je kunt aanvragen of zelf organiseren. Hieronder vertellen we er meer over. Wil je meteen zien of er iets in jouw gemeente plaatsvindt? Bekijk dan onze lijst met gemeentes.

Inclusieve stembureaus

Tijdens verkiezingen (de volgende is op 6 juni 2024) is het ook voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking mogelijk om als vrijwilliger deel te nemen. Op 22 november 2023 deden 380 duo’s mee in 194 gemeenten.

Op deze pagina is er meer over te lezen.

ProkkelOpPad

Een ochtend of middag met elkaar op pad, opdrachten uitvoeren en zo elkaar beter leren kennen, dat is ProkkelOpPad. Het is een tocht voor groepen van tien personen – vijf met én vijf zonder verstandelijke beperking. Bij uitstek geschikt voor gemeenten en bedrijven.

Lees er hier meer over.

Prokkelweek met Prokkelstagedag en ProkkelSterrenslag

De jaarlijkse Prokkelweek zit vol met activiteiten waaraan mensen met en zonder (licht) verstandelijke beperking mee kunnen doen. In die week vindt ook de Nationale Prokkelstagedag plaats, een dag waarbij waarbij mensen over en weer een dagje bij elkaars organisatie gaan kijken. De week wordt afgesloten met de ProkkelSterrenslag waaraan een groot aantal teams meedoet, waaronder ook veel bedrijven, gemeenten en studenten.

Meer over de Prokkelweek lees je hier.

Maatwerk voor bedrijven, gemeenten en organisaties

Naast de activiteiten die in de Prokkelweek georganiseerd worden, zoals de ProkkelSterrenslag en de concepten die we al in huis hebben, zoals die hierboven zijn genoemd, kunnen we ook op aanvraag meedenken over een activiteit. Op deze pagina staan mogelijkheden genoemd.

Je kunt ook contact met ons opnemen!