ProkkelOpPad

‘Wat eet je het liefst?’, ‘Waar wordt je gelukkig van?’ en ‘Met wie ben je op het laatst op vakantie geweest?’. Het zijn zomaar drie vragen die je tegen komt komen tijdens ProkkelOpPad. Bij deze toffe activiteit gaat een groep van tien personen – vijf met én vijf zonder verstandelijke beperking, samen door de buurt lopen. Ze doen opdrachten, beantwoorden vragen en leren elkaar beter kennen.

Je kunt ProkkelopPad het hele jaar doen! In de Prokkelweek besteden we er nog meer aandacht aan. Onze ambitie voor de Prokkelweek van 2023 is dat er in vijftig gemeenten ProkkelOpPad wordt gelopen. Daarom is er op maandag 5 en dinsdag 6 juni ‘ProkkelOpPad in de gemeente‘.

Hoe werkt ProkkelOpPad?

  • De datum en locatie zijn in overleg en ProkkelOpPad doet in totaal van begin tot eind twee uur.
  • Teams die in Prokkelweek meedoen, kunnen zich aanmelden via dit site. Wil je op een ander moment ProkkelOpPad doen? Gebruik dan het formulier onderaan deze pagina. Je kunt een team van 5 mensen (met of zonder beperking) of een team van 10 mensen (5 mensen met en 5 mensen zonder beperking) aanmelden. Ook als je maar een deel van het team hebt, helpen wij zoeken naar de andere helft.
  • Elk team krijgt van te voren een knapzak met daarin de basisset met kennismakingskaarten, routekaarten en opdrachtenkaarten. Ook krijg je de uitbreidingsset met buurtkaarten, praatkaarten en duo-opdrachtkaarten.  Daarnaast krijg je een handleiding en voorwerpen die je onderweg kunt gebruiken bij het uitvoeren van de opdrachten.
  • We vinden het leuk als je foto’s en/of filmpjes maakt van de opdrachten en deze aan ons te sturen. Deze foto’s en filmpjes worden gepubliceerd op social media en de website van stichting Prokkel (uiteraard met jullie toestemming).

De kosten voor deelname zijn € 500,- per team.
We vragen de teamleden (meestal van een bedrijf/organisatie) van de deelnemers zonder beperking deze bijdrage voor rekening te nemen. Stichting Prokkel krijgt namelijk geen subsidie. Door bijdragen te vragen voor dit soort activiteiten kan ze mensen én organisaties stimuleren activiteiten te organiseren waarbij mensen met én zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Klik hier voor reacties van teams die al hebben meegedaan! Je kunt je hieronder meteen aanmelden:

Aanmeldformulier ProkkelOpPad

Stap 1 van 2

  • Fantastisch dat jullie meedoen!
  • Vul hieronder de gegevens in van de contactpersoon van jullie team.
  • (* = verplicht veld)