Over ons

Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen leuke dingen te ondernemen. Dit kan tijdens de Prokkelweek – één week in het jaar vol leuke activiteiten – maar ook tijdens een van de vele andere projecten die we organiseren.

“Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait.”

Wat doen wij?

Stichting Prokkel is een aanjager en verbinder als het gaat om ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Wij organiseren denktanks, meet-ups en bieden tools en kennis om organisaties, gemeenten en bedrijven zelf Prokkels te laten organiseren.

De grootste activiteit is de jaarlijkse Prokkelweek: een week vol prikkelende ontmoetingen met als afsluiter de ProkkelSterrenslag. Daarnaast maken we ons ook sterk voor inclusieve stembureaus en het versterken van de positie van mensen met een verstandelijke beperking in overheidsbeleid.
Zo’n tien keer per jaar hebben we een digitale meet-up waarin mensen in themakamers elkaar ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen. Onderwerpen – ingebracht worden door allerlei verschillende mensen en organisaties – hebben te maken met wonen, werk, vrije tijd en ontwikkelen.

Wie zijn wij?

De stichting bestaat uit een bestuur, twee parttime medewerkers en in wisselende samenstelling een aantal vrijwilligers en ZZPers.

Marian Geling | landelijk projectleider
marian@prokkel.nl
06 27057594

Robin Damen | communicatie en website
robin@prokkel.nl
06 24677785

Ontstaansgeschiedenis

De Prokkelweek is ontstaan vanuit het initiatief van HandicapNL (voorheen Fonds Verstandelijk gehandicapten) waarin zij samen met zeven andere organisaties de ‘Verstandelijk gehandicapten 2daagse’ organiseerde. Deze acht organisaties vormen samen de ‘Founding Fathers’ van de Prokkelweek: SPZ, Gehandicaptensport Nederland, HandicapNL, LFB, Sien, ’s Heerenloo, MEE en VGN. Tegenwoordig is stichting Prokkel meer dan alleen de Prokkelweek en stimuleren we het hele jaar door activiteiten.