Partner van stichting Prokkel: Sherpa

Iedere cliënt is uniek en heeft zijn of haar eigen verhaal. Waar iemands beperkingen een gegeven zijn, zien ze bij Sherpa vooral de mogelijkheden. Wat kan er wél? Stap voor stap zoeken ze het beste levenspad. Onderweg nemen ze afslagen, ontdekken verborgen talenten of jagen dromen na. Sherpa gelooft in samenwerken en het delen van kennis. De cliënten nemen vaak deel aan Beleidsprokkels om samen te leren en te ontwikkelen.

“Ieder mens verdient een waardevolle plek in onze samenleving, of je nou een beperking hebt of niet. De kracht van Prokkel is dat het mensen met en zonder beperking de kans geeft elkaar te ontmoeten op een leuke ongedwongen manier, vaak door samen iets te doen. Zo leer je elkaar en elkaars wereld kennen. Dat zorgt voor meer begrip en neemt vooroordelen weg.
Leontine Halsema
Coach cliëntparticipatie
“Goed dat mensen met en zonder beperking met elkaar optrekken, je leert van elkaar!”

Marjolein
Ervaringsdeskundige en cliënt Sherpa

Meer over Sherpa

Met ongeveer 1500 medewerkers en 500 vrijwilligers levert Sherpa diensten aan zo’n 1400 cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een team van deskundigen biedt de begeleiding en ondersteuning die cliënten nodig hebben om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Zij stellen het unieke in ieder mens centraal en werken professioneel, betrokken en in samenspraak met de cliënt en diens omgeving. Meer weten over de organisatie en cliënten? Neem contact op via onderstaande gegevens.