Alliade op bezoek bij PvdA Smallingerland

Dinsdagavond 6 juni stond in het teken van de Prokkelweek. Deze activiteit heeft als doel ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking te promoten. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen. Een aantal cliënten van Alliade kwamen langs bij onze fractie (PvdA Smallingerland).

Zahraa Al Daraaj en Jan Merk hebben een rondleiding gegeven en verteld over wat nou het raadswerk en de politiek inhoudt. Sieta stelde een hele mooie vraag aan de burgemeester Jan Rijpstra & wethouder Pieter van der Zwan : “Waarom sturen jullie de brieven in zo’n ingewikkelde taal, ik begrijp ze niet” Sita wil de brieven zelf begrijpen en niet steeds om hulp moeten vragen bij de begeleiding. Burgemeester Jan Rijpstra greep dit moment aan, door Sita en de rest van de cliënten uit te nodigen samen met de brieven langs te komen, en zo een belevingsreis te maken door de brieven heen, zodra je weet waar het probleem ligt kun je dit makkelijk aanpakken. Deze afspraak wordt dus vervolgd.

En nog een ongevraagd advies aan de burgemeester van de cliënten: “Je moet je kamer wat meer opvrolijken, het ziet er saai uit” Jan Rijpstra gaf aan dat ze daar nu mee bezig zijn, en er schilderijen komen. Eind goed al goed. Met een heerlijke chocolade reep en een vervolg afspraak hebben we afscheid genomen.

Informatie

LocatieDatum

06 jun 2023

Contactpersoon


e-mail:
tel: