Expositie met ontmoeting ‘De kunst van gelijkwaardig ontmoeten’ in Enschede

Op vrijdag 2 juni opende de foto-expositie van het project De kunst van gelijkwaardig ontmoeten. In dit project, onderdeel van een lesprogramma dat Aveleijn verzorgde voor de eerstejaars studenten Social Work van Saxion, gingen cliënten van Aveleijn en studenten samen aan de slag. Onder leiding van kunstenaar Jorien Schulten maakten ze in vijf weken kennis met elkaar. Beweging en muziek, beeldende kunst en spoken word werden gebruikt om ze uit hun dagelijkse rol te halen en te laten ervaren: wat vind ik leuk, wie ben ik en wie ben jij, en wat zouden we samen willen doen? De foto's van Tessa Wiegerinck geven een sfeerbeeld van hun ontmoeting.

De expositie is onderdeel van de WAK | Week van de Amateurkunst en te zien in Stadscampus Connect-U, Ariënsplein 1 in Enschede. Op twee momenten tijdens de expositie kunnen bezoekers ook zelf ervaren wat een gelijkwaardige ontmoeting via kunst inhoudt. Op woensdag 7 juni en op vrijdag 9 juni om 15:30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. De expositie is te bezoeken t/m 30 juni, van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.

Deze expo vindt plaats in het kader van een doorlopende samenwerking tussen zorgorganisatie Aveleijn en culturele organisatie Concordia. Doel is het mogelijk maken van gelijkwaardige ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking, met kunst en cultuur als middel. We doen dit op allerlei manieren, maar steeds vanuit vier basisprincipes:

Schep de mogelijkheden voor een gelijkwaardige ontmoeting
Werk op alle onderdelen samen met mensen met een beperking
Neem de tijd
Samen doen

Zie ook deze video, waarin Robin en Stefan terugkijken op dit project:
Interview Robin en Stefan

Meer informatie via: e.vanheek@aveleijn.nl
 

Informatie

Locatie

Stadscampus Connect-U
Ariënsplein 1
7511 JX Enschede

Datum

07 jun 2023
t/m
09 jun 2023

Contactpersoon


e-mail:
tel: