Komende zomer lekker op de fiets in Utrecht-West/Lekstroom

In de 100 dagen voorafgaand aan de Vuelta 2022 organiseerde Team Sportservice provincie Utrecht in samenwerking met diverse partners fietsactiviteiten voor mensen met een beperking en ouderen in de regio Utrecht-West/Lekstroom. Samen zorgden we ervoor dat iedereen op een leuke en veilige manier op de fiets kan stappen!

Data en locaties waren:
Vrijdag 3 juni in gemeente Houten
Dinsdag 7 juni in gemeente De Ronde Venen en Vijfheerenlanden
Woensdag 8 juni in gemeente Lopik en Woerden
Donderdag 9 juni in gemeente De Ronde Venen en Stichtse Vecht
Vrijdag 10 juni in gemeente Nieuwegein en IJsselstein

———————————————————————————————————————————————

Genomineerd in de categorie Gouden Starters: Team Sportservice provincie Utrecht

Team Sportservice ondersteunt en begeleidt overheden, scholen en verenigingen rondom de inzet van sport en bewegen. In de Prokkelweek organiseerden ze verschillende fietsactiviteiten. Luuk Fugers, buurtsportcoach, vertelt erover. 

Op een laagdrempelige manier samen fietsen 

Werken aan een gezonde, vitale en sociale samenleving is de missie van Team Sportservice. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking zijn er ondersteuningsmogelijkheden en programma’s. Zo wordt er onder andere lesgegeven op diverse woongroepen en dagbestedingslocatiesIn het kader van de 100 dagen voor de Vuelta stond de Prokkelweek dit jaar in het teken van fietsen. In samenwerking met het project doortrappen heeft Team Sportservice provincie Utrecht in acht gemeenten een mooi programma neergezet. Doortrappen is een fietsproject om ouderen te motiveren om zo lang en veilig mogelijk te laten fietsen tot je honderdste! De deelnemers konden meedoen aan verschillende activiteiten, zoals: een fietsvaardigheidsparcours, fietsfit oefeningen en er waren diverse fietsroutes uitgezet. Op de fiets, een driewieler of een duofiets: iedereen kon meedoen!  “Wat ons betreft mogen organisaties en inwoners meer gebruik maken van de duofietsen. Zo kun je op een laagdrempelige manier samen een rondje fietsen en een praatje maken.  

Makkelijker en gezelliger 

Inwoners van de gemeente Woerden en De Ronde Venen kunnen gebruik maken van fietsmaatjes. In de gemeente Stichtse Vecht zet de buurtsportcoach van Team Sportservice zich actief in om enerzijds de huidige duofietsen multifunctioneel in te zetten en anderzijds de organisaties structureel te laten samenwerken, zodat iedereen op een laagdrempelige manier kan bewegen! Na de Prokkelweek hebben drie deelnemers van die dag zich aangemeld bij fietsmaatjes Woerden om vaker te gaan fietsen. In hun eentje stappen ze niet snel op de fiets en met een maatje wordt het niet alleen makkelijker, maar ook gezelliger.?In de gemeente Stichtse Vecht heeft een enthousiaste deelnemer van de activiteit zich na afloop opgegeven als vrijwilliger voor de dagbestedingslocatie om wekelijks te helpen bij de sport- en beweegactiviteiten op de locatie.” 

Volgend jaar wil Team Sportservice zeker weer meedoen met de Prokkelweek. Wellicht regelen ze dan ontmoetingen met kinderen. “Het doet veel met kinderen als ze in contact zijn met deze doelgroep. Het laat kinderen zien en ervaren hoe het is om een beperking te hebben. 


Informatie

LocatieDatum

03 jun 2022
t/m
10 jun 2022

Contactpersoon


e-mail:
tel: