Ons Tweede Thuis actief tijdens Prokkelweek 2021

Activiteiten Ons Tweede Thuis:

  1. Op 10 juni organiseert de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een BeleidsProkkel over het VN-verdrag Handicap. Dit is een Prokkel voor duo's. Twee ervaringsdeskundigen van Ons Tweede Thuis doen mee. Zij zijn duo's met een wethouder en een beleidsmedewerker van de gemeente Amstelveen.
  2. Op donderdag 10 juni organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een BeleidsProkkel. Een bewoner van Ons Tweede Thuis gaat met andere deelnemers in gesprek met het ministerie.
  3. Vier ervaringsdeskundigen van Ons Tweede Thuis doen mee aan de online Prokkel-MBO ontmoetingen. Hierbij maken eerstejaarsstudenten van het Deltion College uit Zwolle en mensen met een verstandelijke beperking kennis met elkaars leefwerelden. De ontmoetingen zijn begonnen in april en duren tot de Prokkelweek, met een presentatie als afsluiting.
  4. Wethouder Wilma Alink van Aalsmeer heeft gekozen om tijdens de Prokkelweek een Prokkel-ommetje te maken: een mooie wandeling met een aantal bewoners van Ons Tweede Thuis en hun begeleiders.
  5. Wethouder Marijn van Ballegooijen van Amstelveen is op 7 juni te gast bij woonvoorziening Mozaïek. Dit is een locatie van Ons Tweede Thuis, waar (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel wonen. De wethouder is benieuwd hoe het met hen gaat in coronatijd.

De Prokkelweek bestaat mede door de inzet en bijdrage van 25 Full Partners, waar Ons Tweede Thuis er één van is.

Informatie

LocatieDatum

07 jun 2021
t/m
12 jun 2021

Contactpersoon


e-mail:
tel: