Prokkelstages in Epe – 2023

Prokkelstagedag groot succes

EPE/VAASSEN
De Prokkelstagedag die Koppel-Swoe met De Passerel en de JP van den Bent Stichting op 8 juni voor de 11e keer organiseerde was een groot succes. Zo’n 25 mensen met een licht verstandelijke beperking liepen die dag prokkelstage bij een bedrijf van hun keuze. Het doel van de Prokkelstagedag is het bevorderen van contact tussen mensen met én zonder beperking.

’s Avonds was er een afsluitende bijeenkomst in het Kulturhus in Epe, waar alle Prokkelaars, begeleiders en bedrijven bij elkaar kwamen om ervaringen uit te wisselen. Ook ontvingen de Prokkelaars een certificaat. Wethouder Maarten Heere hield een praatje en wist bij de deelnemers de verhalen los te krijgen. Een mevrouw die vertelde over de jonge katjes die ze de fles mocht geven bij de Ezelboerderij, een mevrouw die mocht helpen bij Ami Kappers in Vaassen, drie heren die fietsen mochten poetsen bij Töpfer Tweewielers en bij Huernink Tweewielers in Vaassen, een jongeman die een hele dag mee mocht op de vrachtwagen, zelfs helemaal naar Friesland, een jongeman die de hele dag geholpen heeft bij Schoonmaakbedrijf Van der Haar. Een jongeman die zelfs de eigenaar van Jasmijn Haarmode het haar mocht doen met de tondeuse, en zo gaan de verhalen door. Alleen maar blije en enthousiaste gezichten.

De Prokkelstagedag was ook een bijzondere ervaring voor de bedrijven. Zoals iemand van een van de deelnemende bedrijven opmerkte: “Ik was hartstikke blij met de hulp vandaag. Ik was er echt mee geholpen.” Een meneer die mee mocht op reportage bij de Paarden 4-daagse met Radio 794 die echt een aanvulling was bij de interviews die afgenomen werden. En dat is precies waar het Prokkelen om gaat: op een ontspannen manier met elkaar kennismaken, iemand een kijkje gunnen in je eigen leven.

Dit jaar werd er door cliënten van De Passerel en de Van den Bent Stichting Prokkelstage gelopen bij Bakkerij Marcel Commandeur, Ami Kappers Vaassen, Kapsalon Puur in Epe, Huernink Vaassen Tweewielers, Dierenartsenpraktijk DAP Vaassen, Albert Heijn Vaassen, Crea-Art Apeldoorn, Garage Niessink Vaassen, Radio 794 Heerde, De Buurtwinkel, Jasmijn Haarmode, Het Oude Kantongerecht in Apeldoorn, Brasserie/Kunstatelier/Brouwerij Aan de Gracht in Elburg, Schoonmaakbedrijf van der Haar, Ezelboerderij de Koperen Ezel, Transportbedrijf Kollen, Rundveehouderij Tessemaker, Boerderij Nijhof, Riphagen Oene, Töpfer Tweewielers en De Kruidentuin in Twello.
Volgend jaar wordt de Nationale Prokkelstagedag voor de 12e keer georganiseerd in Epe en dat belooft zeker weer een feest te worden.

Informatie

LocatieDatum

08 jun 2023

Contactpersoon

Kari Moors
e-mail: k.moors@koppelswoe.nl
tel: 0578-676767