Prokkelstages Meedoen Nuenen

Woensdag 8 juni: Jumbo Ton Grimberg, De Smidse 1, Nuenen.
-> 3 deelnemers (jongeren van 13+ met een verstandelijke beperking, autisme) krijgen door een medewerker van de Jumbo een rondleiding en een kijkje achter de schermen. Ze mogen eierkoeken afbakken in de bakkerij en helpen bij de service balie. We sluiten de activiteit af door samen iets lekkers te drinken met medewerkers van de Jumbo.

Donderdag 9 juni: Bibliotheek Dommeldal, Jonkheer Hugo van Berckellaan 18.
-> 2 deelnemers (jongeren van 13+ met een verstandelijke beperking, autisme) gaan de vrijwilligers van de bieb helpen bij het innemen van de boeken, terug zetten van de boeken en andere taakjes. Ook zal er gezamenlijk een pauze momentje zijn.

Vrijdag 10 juni: Jumbo Ton Grimberg, De Smidse 1, Nuenen.
-> 2 deelnemers (jongeren van 13+ met een verstandelijke beperking, autisme) krijgen door de een medewerker van de Jumbo een rondleiding en een kijkje achter de schermen. Ze mogen eierkoeken afbakken in de bakkerij en helpen bij de service balie. We sluiten de activiteit af door samen iets lekkers te drinken met medewerkers van de Jumbo.

Zaterdag 11 juni: Dorpsboerderij Weverkeshof, Jonkheer Hugo van Berckellaan 5.
-> 4 deelnemers (jongeren van 13+ met een verstandelijke beperking, autisme, ADHD) worden opgevangen door de vrijwilligers van de boerderij. Eerst krijgen de deelnemers een rondleiding, daarna worden de dieren gevoerd. Daarna verdelen we de deelnemers over twee taken. 2 deelnemers gaan samen met de vrijwilligers van de boerderij klusjes in de tuin doen. De andere 2 deelnemers gaan samen met de vrijwilligers van de boerderij taakjes in de keuken en als gastvrouw uitvoeren. We sluiten de activiteit af door met alle vrijwilligers van de boerderij samen iets lekkers te drinken en te kletsen.

Maandag 13 juni: Weekmarkt in het centrum van Nuenen, Parkstraat.
-> 3 deelnemers (jongeren van 13+ met een verstandelijke beperking, autisme) gaan samen met de marktlieden helpen met de opbouw van de kraampjes (groente/ fruit, kaas en de visboer). Daarna mogen ze helpen bij de verkoop achter de kraampjes.

Alle activiteiten worden begeleid door vrijwilligers van onze stichting Meedoen Nuenen. De lokale krantjes en de lokale omroep zijn uitgenodigd om live verslag te doen. De deelnemers en de vrijwilligers van de stichting zijn te herkennen aan speciaal bedrukte polo's die we voor deze week hebben besteld. We hebben een flyer die uitgedeeld kan worden.

Informatie

Locatie

Jumbo Ton Grimberg
De Smidse 1
5671 EW Nuenen

Datum

08 jun 2022
t/m
13 jun 2022

Contactpersoon

Carola Mes
e-mail: meedoennuenen@gmail.com
tel: 06-16238308