Prokkelstages SIG in Castricum

Onze bewoners in Castricum/Uitgeest deden volop mee aan de landelijke ‘Prokkelweek’. Via kennismakingen, rondleidingen en ‘meedraaien op de werkvloer’ worden tijdens deze week actieve ontmoetingen tussen organisaties/bedrijven en mensen met een beperking gestimuleerd.

Zo kregen cliënten van onder meer woonproject Walstro dinsdag een hartelijk onthaal bij de brandweer van Castricum en werden bewoners van de Walstro, Dorpsstraat en SWU De Brug opgehaald door de politie, waarna het met gillende sirenes dwars door Castricum richting politiebureau ging, waar een rondleiding volgde. Sommige cliënten hadden een heus kogelwerend vest aan!

Intussen liepen ook drie SIG-cliënten een Prokkelstage bij basisschool Helmgras in Castricum. Michelle nam een paar kleuters onder haar hoede en Scott sorteerde met conciërge Hugo nieuwe werkboeken voor de leerlingen. Wat verder weg deed Marvin mee met een voetbaltraining in Amsterdam.

En draaiden drie bewoners van woonproject Walstro deze week – dinsdag en vandaag – mee bij de Hema in winkelcentrum Geesterduin. Dozen uitpakken, kinderkleren vouwen, er was van alles te doen.

Twee cliënten van woonproject Dorpsstraat deden hun Prokkelstage bij zorgcentrum De Santmark, waar ze bewoners hielpen met bloemschikken. En op donderdag nam de boswachter vier cliënten (Walstro en Primo) mee op een wandeling door het park achter bezoekerscentrum De Hoep. Met uitleg over de bloemen, planten en insecten. Bedankt, stichting Prokkel. Het was erg leuk. Tot volgend jaar graag!

Stuk voor stuk leuke, uitdagende ‘Prokkels’.

Informatie

LocatieDatum

06 jun 2023
t/m
08 jun 2023

Contactpersoon


e-mail:
tel: