SDW actief in Prokkelweek 2022

 

Genomineerd in de categorie Gouden Starters: SDW

Bij SDW willen ze dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen leven en meedoen in de maatschappij. Ze deden deze editie voor het eerst mee met de Prokkelweek. 

Nieuwe ervaringen

Sander, Marissa, Remy en Kevin deden mee. Zeynep, coördinator vrijwilligers en mantelzorg en adviseur cliëntparticipatie, legt uit dat ze klein zijn begonnen. “Voor de cliënten is Prokkelen nieuw, dus we zijn met een paar mensen begonnen en willen positieve ervaringen uitbouwen.” De ervaringen waren gelukkig positief. Sander mocht één op één meelopen met de bestuurder van SDW zelf. “Het was gewoon echt gezellig. Eerst leerden we elkaar kennen tijdens de lunch en daarna ging ik mee naar een afspraak. Alles wat ik er hoorde moesten we wel binnen de vier muren houden, maar dat is voor mij geen probleem. Ik zit ook in de sectorraad wonen en beleid, dus geheimplicht ben ik wel gewend. Het was een leerzame middag en ik heb veel vragen gesteld, want ik wil altijd alles weten.” Sander heeft niet alleen zelf veel vragen gesteld en gekeken hoe bepaalde dingen gaan, maar ook wat gebracht. “Ik ben ambassadeur van de zorgrobot nog vanuit mijn vorige woonplek en ik kon wel het een en ander vertellen over mijn ervaringen.” 

Delen, advies en tips 

Marissa, Remy en Kevin reisden af naar Den Haag en dat vonden ze erg bijzonder en ook wel wat spannend, want na de reis ging ieder zijn eigen weg. Ze waren gekoppeld aan beleidsmedewerkers op het gebied van digitalisering, welzijn en onderwijs. Remy en Kevin hebben zich gezien en gehoord gevoeld bij de ministeries. Kevin ontmoette zelfs een van de ministers. “De Prokkelstage was een unieke ervaring. Het contact met de minister van onderwijs was een aangename verrassing. We hebben onze verhalen kunnen delen en advies kunnen geven.” Remy vond de BeleidsProkkel leuk en merkte ook dat andere mensen ongeveer dezelfde ervaring hebben met hoe er naar mensen met een beperking gekeken wordt. Marissa geeft als tip om bij Prokkelstages en natuurlijk daarbuiten er goed op te letten niet in te vullen voor een ander. 

Waardevolle ontmoetingen 

SDW wil volgend jaar weer meedoen. “We hebben ervaren dat de ontmoetingen waardevol zijn. Wellicht koppelen we dan cliënten aan nog meer medewerkers van SDW zelf. Ook denkt SDW eraan om potentieel nieuwe vrijwilligers uit te nodigen om te komen Prokkelen en contact te leggen met de wijkbewoners en bedrijven in de buurt. Veel plannen dus! Sander ziet dat best zitten. Hij heeft ook dan weer vast talloze vragen aan degene(n) die hij zal ontmoeten en heeft zelf vele ervaringen te delen. 

Informatie

Locatie

SDW Kantoor
Bovendonk 9
4707 ZH Roosendaal

Datum

06 jun 2022

Contactpersoon


e-mail:
tel: