Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Van 10 tot en met 12 juni organiseert Twente de Special Olympics Nationale Spelen. Met Twentse warmte, aandacht en passie. Noaberschap zoals we dat hier nomen. Daar gaan we voor. Zodat we een prachtig podium hebben waarop iedereen mag stralen. 

En dat doen we samen. Met vele sportverenigingen, vrijwilligers, zorgorganisaties, bedrijven, onderwijs- en overheidsinstellingen. De veertien Twentse gemeenten in de provincie Overijssel staan voor u klaar. We verhuegen ons op een aaneenschakeling van bijzondere momenten, zoals een bruisend Special Olympics dorp in de bosrijke omgeving van de Universiteit Twente en een vol FBK Stadion waarin de atleten en coaches worden onthaald als ware helden.

Maar bovenal kijken we uit naar de 3.000 sporters en coaches uit alle windrichtingen van het vaste Nederlandse land én Saba en Bonaire. Zij komen in actie in 25 verschillende takken van sport. Daarnaast zijn we enorm trots dat we de primeur hebben voor de allereerste officiële hockey landenwedstrijd en daarmee de Nationale Spelen kunnen voorzien van internationale bekendheid. In het bijzonder willen we alle families en fans welkom heten. U hebt straks de belangrijke taak om alle sporters applaudisserend aan te moedigen. 

Wat is het fijn dat het weer kan. Elkaar ontmoeten, sporten en overwinningen delen. Met veel zorg en liefde is nagedacht over de medailles. Voor zowel de sporters als de coaches, want jullie zijn altijd een winnaar!

Wij wensen iedereen enorm veel sport- en kijkplezier toe, zodat we met elkaar een fotoboek aan fantastische herinneringen gaan maken in Twente!

Claudia Bruggink – Voorzitter
Maaike Heethaar – Projectdirecteur

Informatie

LocatieDatum

10 jun 2022
t/m
12 jun 2022

Contactpersoon


e-mail:
tel: