Full Partners – zorgaanbieders

De stichting bestaat mede door de inzet en financiële bijdragen van zorgaanbieders: Full Partners genoemd. Maar liefst 26 organisaties hebben zich als partner aangesloten en gebruiken Prokkelen als een aansprekende en laagdrempelige manier voor het realiseren van een (meer) inclusieve samenleving. Een samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking zichtbaar zijn en meedoen.
We hebben samen al veel mooie dingen kunnen bewerkstelligen en zijn blijvend in ontwikkeling. De afgelopen twee jaar hebben we natuurlijk naast de jaarlijkse Prokkelweek met de afsluitende ProkkelSterrenslag ook nog BeleidsProkkels met de overheid georganiseerd, een online campagne gevoerd, hebben vele digitale meet-ups plaatsgevonden en inclusieve stembureaus gerealiseerd. De Full Partners versterken en delen met elkaar hun goede ervaringen op het terrein van zichtbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking.

Wat levert het op?

  • We bieden een platform waar jullie opgeleide ervaringsdeskundigen hun talenten kunnen laten zien; bijvoorbeeld door het begeleiden van een themakamer bij een van de Meetups, het verzorgen van programma onderdelen bij netwerkbijeenkomsten of een presentatie bij onderwijsinstellingen en/of bedrijven.
  • Je bent als eerste op de hoogte van interessante (Beleids)Prokkels
  • Cliënten van Full Partners krijgen voorrang bij o.a. Prokkelstage in Eerste en Tweede KamerCliënten worden actief betrokken bij (de inhoud van) het programma
  • In de publiciteit rondom de Prokkelweek worden activiteiten van Full Partners meegenomen op onze site en social media. Partners hebben een eigen pagina waarop al hun Prokkels worden genoemd. Dit geeft een grotere zichtbaarheid.
  • Partners worden apart benoemd in persberichten en hier kun je naar verwijzen in je eigen communicatiekanalen.
  • We koppelen je aan bedrijven die actief gebruik willen maken van het Prokkelen voor hun werknemers. Als je als organisatie bijvoorbeeld mee wil doen aan ProkkelOpPad, dan kunnen wij je aan een bedrijf koppelen (die de inschrijfkosten betaalt). Ook nodigen we je uit voor een inspirerende bijeenkomst samen met onze partners uit het bedrijfsleven: de ‘Raad van maatschappelijke partners’.
  • Dankzij het partnerschap kunnen we toolkits ontwikkelen met bijvoorbeeld flyers en andere communicatie-uitingen.

    Wil je nog meer weten? Neem contact met ons op.

Prokkelen is een mooie manier om waardevolle ontmoetingen te laten ontstaan. Via allerlei activiteiten komen mensen met elkaar in gesprek die elkaar niet als vanzelfsprekend zouden ontmoeten. Het is mooi dat hierdoor meer wederzijds begrip ontstaat en dat men elkaar écht ziet. Gewoon als die andere persoon met eigen wensen en behoeften. Ontmoetingen die ons allemaal weer laten inzien dat écht iedereen mee kan doen in de samenleving!” 
Beatrijs van Riessen, bestuurder bij Estinea

Onze Full Partners in de zorg