ASVZ en Careander nieuwe Full Partners van de Prokkelweek

Ook in 2018 wordt het werk van de Stichting Prokkel voor de Prokkelweek mede mogelijk gemaakt door Full Partners. Full Partners leveren zowel een personele als financiële bijdrage en gebruiken de Prokkelweek als voorbeeld en inspiratie voor vele anderen in de samenleving. Met ASVZ en Careander als nieuwe partners komt het aantal partnerorganisaties van de Prokkelweek op 23.

ASVZ is actief op meer dan 45 locaties in Zuid-West Nederland en is er voor iedereen met een verstandelijke beperking: jong en oud, licht en zwaar verstandelijk beperkt. Voor al deze mensen biedt ASVZ diagnostiek, behandeling en begeleiding. Dat doen ze al vanaf 1969 en sinds die tijd is gebouwd aan het sterke, betrouwbare fundament van kennis en ervaring dat de organisatie nu heeft.

Bij ASVZ zijn beperkingen niet per definitie grenzen en dat vormt de rode draad in alles wat ze doen. ASVZ richt zich op wat mensen met een beperking wél kunnen en doet dat op allerlei vlakken: welzijn, wonen, dagbesteding, financiën en relaties.

Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij werken vanuit de christelijke visie dat ieder mens uniek en waardevol is. Vanuit een veilige en stimulerende omgeving helpt Careander mensen het beste uit zichzelf te halen. Hierdoor kunnen zij het leven leiden dat past bij hun talenten en ambities. Careander is actief in diverse plaatsen in Gelderland.

Full Partners zijn organisaties die de Prokkelweek een warm hart toedragen en de Prokkelweek als een laagdrempelig instrument gebruiken voor het realiseren van een (meer) inclusieve samenleving. Cliënten worden hierbij actief betrokken. Bijvoorbeeld door onderwerpen aan te dragen voor BeleidsProkkels bij verschillende ministeries. Of door de Nationale Prokkelstagedag te gebruiken om zichzelf te ontwikkelen. Ook kunnen zij Prokkelambassadeur binnen hun instelling worden.

De volgende 23 organisaties zijn nu partner van Stichting Prokkel:
Abrona, Amerpoort, ASVZ, Aveleijn, Baalderborg Groep, Careander, Cordaan, De Hartekamp Groep, De Zijlen, Dichterbij, Elver, Estinea, de Hartekamp Groep, ’s Heeren Loo, Humanitas DMH, ORO, Philadelphia, Prisma, Reinaerde, Siza, SWZ, Talant, Triade en Vanboeijen.
Zie ook https://www.prokkel.nl/full-partners/

Ook andere instellingen en organisaties kunnen zich aansluiten en de Prokkelweek strategisch gebruiken om mensen met een beperking steeds beter hun plek te laten vinden in de samenleving.

Geïnteresseerd om Full Partner te worden? Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Marian Geling (marian@prokkel.nl, 06-27057594).