Corona-creativiteit in de Prokkelweek

Door de coronacrisis is de Prokkelweek dit jaar anders dan anders. Rekening houden met 1,5 meter afstand is belangrijk bij het organiseren van ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.
We zien hele mooie creatieve voorbeelden voorbijkomen. Zoals in het noorden van het land. Corona-creativiteit in de Prokkelweek!

Bij Talant in Joure zijn ze vier dagen achter elkaar actief in de Prokkelweek. Op maandag gaan de cliënten samen met begeleiders 150 cupcakes maken met het logo van het Prokkel poppetje. De volgende dag gaan ze in duo’s deze cupcakes rondbrengen bij buurtbewoners, bekenden en familie. Op de fiets, lopend en in de auto gaan ze op pad. Op woensdag gaan de cliënten samen met buurtbewoners een vossenjacht spelen. De buurtbewoners zullen zich hierbij als vos verkleden. Tot slot, op donderdag, is het de meest creatieve dag van de week, want dan gaan de cliënten schilderen, knippen en plakken vanwege de Nationale ProkkelKaartendag. Ze maken mooie kaarten, die bestemd zullen zijn voor mensen in de wijde omgeving die wel een oppeppertje kunnen gebruiken in deze tijd.

En ook bij De Zijlen, locatie Diemerzicht in Musselkanaal, hebben ze iets leuks bedacht voor de Prokkelweek. De bewoners willen heel graag zien hoe het er bij de brandweer aan toe gaat. Hoe ziet zo’n kazerne er nu van binnen uit, waar ligt die grote brandweerslang opgerold en heeft onze brandweer ook zo’n glijpaal? Deze Prokkelweek leek het ideale moment om te vragen of er een rondleiding mogelijk was. Helaas, de coronacrisis gooide roet in het eten. Maar gelukkig, het was wél mogelijk een digitale rondleiding te krijgen. Dus dat is wat er gaat gebeuren. Ze gaan videobellen met de brandweer van Stadskanaal. Een prachtige manier om de kazerne van de binnenkant te kunnen zien! En het leuke is dat de bewoners ook nog een presentje en oorkonde zullen krijgen, zodat ze deze dag niet snel zullen vergeten.

Heb jij ook een creatieve oplossing bedacht en ben je actief in de Prokkelweek? Dan kun je je activiteit aanmelden via https://www.prokkel.nl/doe-mee/aanmeldformulier-prokkelactiviteit/