Prokkelstages Aveleijn 2024

Ook dit jaar konden cliënten weer aangeven waar zij altijd als eens een dagje mee hadden willen lopen. In de vorm van een Prokkelstage gingen verschillende cliënten op donderdag 13 juni op pad.

Dolf en Rick zijn bij de politie bij het politiebureau in Hengelo geweest.
Ze begonnen met een kopje koffie in de kantine samen met 2 agentes. Daar kregen ze ook meteen een paar gadgets, zoals een zaklantaarntje, een sleutelhanger en een pen, allemaal met politie-logo uiteraard.
Na de koffie was het tijd om te kijken wat er allemaal in het politiebureau gebeurt. De heren kregen onder andere de kantoren te zien, de plek waar alle tasers liggen (niet iedere agent heeft standaard een taser op zak werd verteld), ze mochten in de politieauto en -bus, en kijken waar alle politiemotoren stonden. Een rondje rijden in de politieauto kon natuurlijk ook niet ontbreken. Zou iedereen denken dat Dolf en Rick een stel criminelen zijn?
Dolf is wel in de cel beland! Gelukkig mocht hij er snel weer uit.
Omdat het een stage was moesten Dolf en Rick ook nog wat klusjes doen.

Foto’s Prokkelstage politiebureau Hengelo
https://myalbum.com/album/g3Y57NroVtQvcS

Melle heeft Prokkelstage gelopen in de radiostudio bij RTV Oost. RTV Oost zei daarop het volgende;
De Prokkelstage van Melle is goed verlopen. Wij vonden het erg leuk om hem bij ons over de vloer te hebben!
Melle vond het erg interessant en heeft de hele middag mogen meekijken/doen. We denken dat hij een goed beeld heeft gekregen van de werkzaamheden bij Radio Oost.
We hebben echter geen foto’s gemaakt. Dat zijn we gewoon helemaal vergeten doordat het zo’n leuke middag was!
We hopen dat Melle een leuke dag heeft gehad en kijken ernaar uit om volgend jaar nog een Prokkelstagiaire te mogen ontvangen.

Jessica heeft een ochtend meegelopen bij de Toermalijn, bij groep Kruimel.
De kinderen gingen deze ochtend zwemmen en dat treft, want Jessica houdt van zwemmen. Ze mocht dus haar zwemkleding mee nemen en de kinderen in het zwembad helpen.
De begeleiders van de Toermalijn waren blij met Jessica’s hulp. Jessica vond het zo leuk dat ze er wel dagbesteding zou willen lopen! Nou, wie weet!

Karin en Linda gaan al heel wat jaren voor hun Prokkelstage naar Dierenopvang Hengelo.
Daar maken ze de poezenhuiskamer schoon. Daar is de dierenopvang altijd heel erg blij mee want met zoveel poezen moet er veel en vaak worden schoon gemaakt.
Super dames dat jullie dat ieder jaar weer doen!

Iedere stagiaire is naar huis gegaan met een ondertekend Prokkel certificaat.