Doe mee aan ProkkelKoffietijd!

Mensen met én zonder verstandelijke beperking vinden het altijd fijn om elkaar te spreken.

En nu al helemaal, aangezien we minder vaak naar buiten mogen en niet zo makkelijk mensen kunnen ontmoeten. Gelukkig is daar een oplossing voor: ProkkelKoffietijd. Waar je digitaal gewoon even luistert naar elkaar. Even vertelt wat er goed gaat, en misschien ook wat minder goed gaat. Wat en wie je mist in deze rare tijden. Of praat over hobby’s, of huisdieren, of wat je gisterenavond gegeten hebt. Alles kan.

In de Prokkelweek (8 t/m 13 juni) is er daarom elke ochtend om 10.00 uur ProkkelKoffietijd, een digitaal koffieuurtje. En in de rest van de zomer is er elke donderdag één. Iedereen die graag wil kletsen en een laptop/tablet/telefoon met een camera en microfoon heeft, mag meedoen. 

Het programma draait op Zoom. Het installeren daarvan is heel makkelijk. Vervolgens kom je met iedereen die meedoet in een grote ‘kamer’ terecht. Dan word je in groepjes van drie of vier man ingedeeld. Geen zin meer? Geen tijd meer? Dan kun je eenvoudig stoppen. Of misschien klikt het niet zo met de mensen waarmee je bent ingedeeld. Dan kun je makkelijk terug naar het hoofdscherm om ergens anders te worden ingedeeld.

Meedoen kan tussen 10.00 en 11.00 uur op:
Maandag 8 juni
Dinsdag 9 juni
Woensdag 10 juni
Donderdag 11 juni
Vrijdag 12 juni
Zaterdag 13 juni

Hoe kun je meedoen?
Dat kan door in te loggen via https://wijdewereld.tv/koffietijd/

Goed om te weten:

  • Het kost niets. Het programma wordt alleen voor het koffie-uurtje gebruikt
  • Een gesprek duurt ongeveer 30 minuten
  • Je gegevens worden niet gedeeld met anderen