Nominatie Prokkel in de Samenleving: Feel Good Modeshow

DSC_0099Woensdagavond 3 juni bood kantoorinrichter ROHDE & GRAHL podium aan de eerste Amersfoortse Feel Good Modeshow. Op de catwalk schitterden mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Onder grote publieke belangstelling bracht de benefietavond – mogelijk gemaakt door tientallen ondernemers en vrijwilligers uit de regio – een bedrag van € 2.800,- op voor diverse maatschappelijke goede doelen.

Na het benefiet-voetbalgala voor het Jeugdsportfonds in 2014 wilde initiatiefnemer Wouter van Voorthuizen, gezicht van ROHDE & GRAHL in de regio, graag een vervolg: “Er zijn zoveel goede doelen in onze omgeving. Met name de organisaties voor mensen met een beperking hebben het lastig doordat zij minder middelen ter beschikking hebben. Het voetbalgala opende onze ogen. Want waarom zou het niet mogelijk zijn om zakelijk Amersfoort én deze organisaties met elkaar in contact te brengen?” Naar voorbeeld van een vergelijkbaar initiatief in Veenendaal was het contact met bedenker Gert-Jan van de Schoot snel gelegd. Hij vindt het geweldig dat een aantal Amersfoortse ondernemers er een geheel eigen invulling aan geven.

Eerst werden kledingwinkels in de regio bezocht om mee te werken aan de Feel Good Modeshow. Uiteindelijk lag de oplossing dichter bij huis, de modellen kregen hun eigen pasavond bij de Kledingbank en Catwalk Vintage. Een dreamteam van ruim 50 ondernemers zette hun schouders belangeloos onder de modeshow: van cateraar tot fotograaf en van visagist tot entertainer. Er werd zelfs een Hollywood-limousine ter beschikking gesteld!

DSC_0102 

Het resultaat mocht er zijn. Ruim twintig modellen maakten hun opwachting, vlot aan elkaar gepraat door ‘anchorman’ Arjan te Lintelo. De entreebedragen, de lotenverkoop en de verkoop van twee street art-schilderijen brachten de opbrengst van de avond tot stand. Deze is verdeeld over Birkhoven Zorggoed voor het creëren van een beweeg- en belevingstuin, La Dolce Vita voor het organiseren van het grootste G-voetbaltoernooi in de regio en Woonzorgvoorziening Het Seminarie om mensen met een beperking op de fiets in de frisse buitenlucht te krijgen.

“Het allerbelangrijkste was dat de ‘sterren’ straalden”, vertelt Van Voorthuizen, die deze avond samen met René en Sylvia Krebber en Arjan te Lintelo georganiseerd heeft. “Een mooiere beloning dan dat mensen tegen je zeggen dat ze de avond van hun leven hadden, is er niet. Dit geeft veel energie, die ons motiveert om dit volgend jaar weer te doen.

SONY DSC