Op weg naar de Gouden Prokkel (1): Feestweek Leerwerkcentrum Dalfsen

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Feestweek Leerwerkcentrum Dalfsen (categorie Prokkelen in de samenleving)

Leerwerkcentrum Vechtdal (van Philadelphia Zorg) in Dalfsen heeft in de Prokkelweek op drie dagen geprokkeld: maandag, woensdag en vrijdag. Op maandagochtend is de Prokkelweek op een sportieve manier geopend met een sportclinic in het IJsseldeltastadion van PEC Zwolle. De deelnemers hebben een leuke en sportieve ochtend gehad.

Op woensdagmiddag was er een kinderworkshop bij Leerwerkcentrum Vechtdal, bezocht door zo’n twintig kinderen. De kinderen voerden onder leiding en met hulp van de cliënten  van Philadelphia allerlei werkzaamheden uit, zoals kaarsjes gieten, een houten naambord maken en elektronische apparatuur demonteren. De jongens kozen allemaal voor het naambord, terwijl het demonteren opmerkelijk genoeg een meisjesaangelegenheid was. Zo maakten de schoolkinderen kennis met de dagelijkse werkzaamheden op alle afdelingen van het Leerwerkcentrum aan de Korenstraat.

 

Op vrijdag werd de Dalfsense Prokkelweek afgesloten met een bezoek door cliënten van Philadelphia Zorg aan enkele bedrijven in de omgeving. Met het bezoek aan deze bedrijven hebben de cliënten een indruk kunnen krijgen van het werken in de zorg.

Daarnaast heeft er deze middag ook nog eens een gezellige picknick plaatsgevonden!