Op weg naar de Gouden Prokkel (10): Buitenspeeldag in Terheijden

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Buitenspeeldag in Terheijden (categorie: Prokkelen in de samenleving)

Afbeelding3Een enthousiaste Buitenspeeldag met allerlei leuke activiteiten die kinderen met en zonder beperking samen konden ondernemen, met prachtig weer. Leerlingen met en zonder beperking van obs De Windhoek speelden samen met volwassen cliënten van Sovak. Ook deden er cliënten met een beperking mee van de naschoolse dagopvang uit de regio.

Afbeelding4Er was een originele opening door de wethouder, samen met de directeur van De Windhoek. Daarna konden de activiteiten (begeleid door een aantal Sovak-cliënten) beginnen! De hele buurt was afgezet voor verkeer. Er waren zelfs in het nabijgelegen weiland activiteiten ingericht.

In totaal waren er ruim 250 deelnemers aan deze Prokkel. De activiteiten die gedaan konden worden: een steprace, een hindernisparcours, handboogschieten, schieten op een schutsboom, breakdancen, blik gooien, tafeltennissen, estafettespel, voetballen. Maar ook was er een mindfulness-plek. Verder waren er ook nog populaire onderdelen als pony rijden, springkussen, schminken en een fancy fair. Op het terras werden smoothies verkocht, cupcakes versierd en gratis drinken, snackgroenten en fruit uitgedeeld.

Het was een zeer geslaagde middag. Er wordt al uitgekeken naar volgend jaar, dan is de Buitenspeeldag op woensdag 14 juni!

Afbeelding12Afbeelding7