Op weg naar de Gouden Prokkel (11): Leerlingen de Keerkring Zoetermeer op Prokkelstage

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Leerlingen de Keerkring Zoetermeer op Prokkelstage (categorie Prokkelstages)

20160609_111703Alle leerlingen van ZML-school de Keerkring uit Zoetermeer zijn op donderdag 9 juni op Prokkelstage gegaan. In totaal ging het hierbij om 97 deelnemers. Er was veel bereidwilligheid bij bedrijven om een Prokkelstage aan te bieden. Niet alleen bedrijven die al bekend waren bij de Keerkring, maar ook een aantal nieuwe. Er moesten zelfs bedrijven teleurgesteld worden, omdat er meer aanbod dan vraag was!

IMG_1247De leerlingen met een verstandelijke beperking werden geplaatst bij bedrijven. Hierbij werd gekeken naar motivatie, belangstelling en vaardigheden van leerlingen om een goede match te maken. Daarnaast zijn ouders van de leerlingen betrokken via de ouderraad. Er is dus zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders wensen.

Uiteindelijk werd er stage gelopen bij onder andere: een fietsenmaker, kinderdagopvang, verzorgingshuis, HEMA, Albert Heijn, manege, kinderboerderijen, buurtcentrum en UWV. Overal waren enthousiaste reacties, zowel van bedrijfsleiders, managers, klanten, bewoners als van stagiair(e)s. Na afloop van de stagedag is er nog een slotgesprek geweest in de klassen. Sommige kinderen hadden zelfs hun droombaan gevonden!

Tijdens de bezoeken aan de bedrijven heeft de stagecoördinator afspraken gemaakt voor meer leerlingen die stage konden lopen. Bij de bedrijfsleider van de HEMA was het enthousiasme zo groot dat hij direct foto’s en een verslag doorstuurde naar het hoofdkantoor om Prokkelen verder te promoten!

IMG-20160609-WA0003IMG_1227