Op weg naar de Gouden Prokkel (13): Nuon en de Prokkelweek

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Nuon en de Prokkelweek (categorie Prokkelen in de samenleving)

Afbeelding1Nuon heeft in de Prokkelweek zeer actief geprokkeld! Op maandag deden ze met maar liefst tien teams mee aan de ProkkelSterrenslag. Nuon vormde tijdens deze sportieve zeskamp teams met cliënten van de Hartekamp Groep, Estinea, Abrona en Cordaan. Het zag letterlijk geel van de mensen op sportcentrum Olympos in Utrecht!

Nuon windmolenparkTerwijl vele collega’s zich in het zweet aan het werken waren, ging een andere groep medewerkers samen met cliënten van Cordaan naar windmolenpark Alexia in Zeewolde. Daar hielden zij zich bezig met duurzaamheid en hebben zij een film bekeken over de bouw van het windmolenpark. Op de vrijdag gingen Nuon-medewerkers ook met cliënten van Cka-f5EWYAAkt41Cordaan op stap: zij zijn een dagje naar Artis geweest. Naast deze activiteiten zijn er cliënten van Cordaan op Prokkelstage geweest bij de Nuon. Perez was directeur voor één dag! Hij mocht meelopen met COO Martijn Hagens. En Mireille mocht een dag meedraaien op de receptie in de grote ontvangsthal in Amsterdam.

Op de woensdag was er een bowlingactiviteit samen met cliënten van de Hartekamp Groep. Deze activiteit werd georganiseerd door Nuon MegaWatt, het jongerennetwerk (tot 35 jaar) binnen Nuon. Zij organiseren regelmatig events en voor de Prokkelweek hebben zij bedacht om te gaan bowlen met mensen met een beperking. Ze wilden iets leuks doen, 20160608_183545waarbij je wel makkelijk contact met elkaar kan maken, maar tegelijkertijd lekker bezig bent. Er werd gezellig gekletst en er werden veel high fives gegeven als er een strike, een spare of helemaal niets werd gegooid. Voor de jongens van de Hartekamp Groep, die in het dagelijks leven bussen schoonmaken bij Connexxion, voelde het echt als een bedrijfsuitje. Uiteindelijk heeft een van hen zelfs gewonnen. Hij bowlt heel vaak en heeft de medewerkers van Nuon deze avond ingemaakt!