Op weg naar de Gouden Prokkel (14): Diverse Prokkelstages bij Sodexo – Landelijk

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten. We zijn inmiddels bij de laatste genomineerde aanbeland.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Diverse Prokkelstages bij Sodexo – Landelijk (categorie Prokkelstages)

IMG-20160606-WA0007In 2015 deed Sodexo voor het eerst mee aan de Prokkelweek, op enkele plaatsen. Het  is erg goed bevallen en daarom hebben ze het dit jaar over de hele breedte gedaan. Zo heeft Sodexo door het hele land Prokkelstages aangeboden, vooral op het gebied van catering, schoonmaak en op kantoor. Daarnaast deed Sodexo op maandag met twee teams mee aan de ProkkelSterrenslag. De medewerkers van Sodexo vormden teams met medewerkers van ZiZo (onderdeel van Reinaerde).

We kunnen natuurlijk niet alle Sodexo-stages bespreken (het waren er ook wel heel veel!). Daarom hieronder een verslag van de Prokkelstage bij Sodexo NOS in Hilversum:

1“Wat een bijzondere gezellige dag hebben wij met zijn allen gehad. Rond 10:00 uur kwamen onze Prokkelaars aan. Drie van de vier hadden een erg lange rit achter de rug, zo’n 1 uur en 45 minuten. Dus een kopje koffie en een petit four met het logo van Stichting Prokkel ging er wel in.

Na de koffie was onze opdrachtgever zo vriendelijk om een rondleiding te geven in Studio 8. In deze studio wordt onder andere het 20:00 uur journaal, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal opgenomen en uitgezonden. Eenmaal terug in het restaurant stond Arthur klaar om een presentatie te houden over de taken die hij uitvoert voor Sodexo. Hij was vol passie aan het vertellen hoe hij zijn kruidentuintje op het terras bijhoudt. Dit vonden de Prokkelaars erg interessant en zeiden tegen hun begeleider, die er ook de hele dag bij was, ‘wij kunnen ook wel een kruidentuintje in ons huis gaan bijhouden’.

7Toen was het tijd om de mouwen echt op te stropen en aan het werk te gaan. Dit deden de Prokkelaars door middel van kassa draaien. Tijdens de lunch 500 gasten ontvangen vonden ze op het begin toch wel een beetje eng. Gelukkig hebben wij een super makkelijke kassa, en na wat oefenen kreeg iedereen er snel plezier in.

En ja hoor, nu kwam het moment waar Gonda, Ellen, Frank en Michel zo naar hadden uitgekeken, de lunchpauze…. Tijdens het kassa draaien al die lekkere hamburgers en salades voorbij zien komen wekte ook lekkere trek op. Trouwens bij iedereen:).


1414:00 uur. Chef-kok Ted staat klaar om gezamenlijk wat lekkers te
maken voor de terugrit. Ze mochten allen een eigen smoothie bedenken en maken, een wrap naar keuze beleggen, hun eigen muffin aankleden met gesmolten chocola en hagelslag en niet vergeten, een lekkere koek ging ook in de goodiebag.

Rond de klok van 16:00 uur hebben we een einde gemaakt aan deze enerverende, bijzondere stage dag. Allemaal toch een beetje moe van alle indrukken. Het is ook niet niks om met half bekend Nederland op de foto te mogen. Voor Michel was dit een droom die uitkwam, die ook stiekem een ‘nieuwe liefde’ gevonden heeft in Maria Kerrebijn:).

Volgend jaar staan wij weer vooraan om mee te doen met dit initiatief! Het was echt heel gezellig, en dan spreek ik namens ons hele team. Gasten uit ons pand kwamen ’s middags even kijken wat voor workshop Ted aan het geven was en de reacties binnen het pand en tijdens de lunch waren een en al positief!”

15