Op weg naar de Gouden Prokkel (3): Lunch met burgemeester in Hilversum

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Lunch met burgemeester in Hilversum (categorie Mensenrechten Prokkel)

Hilversum1Op woensdag 8 juni is in Hilversum een lunch verzorgd door cursisten van LeOn (Leren & Ontwikkelen Amerpoort). LeOn is een cursusprogramma voor twee dagen in de week, speciaal voor schoolverlaters van het ZMLK-onderwijs in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Schoolverlaters hebben vaak weinig keus: werken of dagbesteding. Amerpoort kiest voor een wijkgerichte tussenvorm: kleinschalig leren en ontwikkelen en tegelijkertijd participeren in de wijk.

Hilversum3Onlangs is LeOn verhuisd naar wijkcentrum De Geus, in Hilversum. In dit wijkcentrum hebben cursisten van LeOn de Prokkellunch verzorgd, waarbij ongeveer vijftien personen aanwezig waren: de gemeente Hilversum was vertegenwoordigd door de burgemeester en een wethouder. Verder waren onder meer de directeur van Amerpoort aanwezig en vertegenwoordigers van buurtorganisaties.

De bezoekers werden getrakteerd op onder andere een kopje soep en een broodje en gingen met elkaar in gesprek. Er werden ook wat vragen behandeld uit het Doe je mee? spel. Tot slot werden de cursisten bedankt voor hun inzet en in het zonnetje gezet.

Hilversum6