Op weg naar de Gouden Prokkel (4): Samen bakken in Tholen

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Samen bakken in Tholen (categorie Prokkelen in de samenleving)

Op maandagochtend 6 juni hebben 10 cliënten van de dagbesteding van Sjaloom Zorg in Tholen een ontmoeting gehad met 18 leerlingen van de basisschool “School met de Bijbel” uit Sint-Annaland.

SjaloomZorg1Groep 3 van de basisschool kwam een kijkje nemen op de Eeterij de Thoolse Brug. Zij werden ontvangen met wat drinken. De leerlingen werden verdeeld in drie groepen, waarbij elke groep samen met twee of drie cliënten met een beperking werkzaamheden gingen uitvoeren. Het gaat hierbij om werkzaamheden die cliënten normaal gesproken ook doen op de Eeterij, zoals de schoenenkast van de bowlingbaan sorteren en schoonmaken, was vouwen en bestek poleren.

SjaloomZorg3Hierna was er een vervolgprogramma waarin de groepjes rouleerden tussen drie activiteiten: cake versieren, een rondleiding en spelletjes spelen. De groepjes bestonden uit zowel leerlingen als cliënten. De rondleiding werd verzorgd door een cliënt met een beperking.

De ochtend werd afgesloten met een kringgesprek. In dit gesprek werd teruggeblikt op de ervaringen van die ochtend en vooruitgekeken naar het bezoek van de cliënten aan de school. Op SjaloomZorg6woensdag hebben namelijk zes cliënten een Prokkelstage gedaan op de basisschool.

Al met al een geslaagde Prokkeldag in Tholen. Er is zelfs al een vervolg afgesproken, want de cliënten zijn uitgenodigd voor de sportdag van komend schooljaar!

SjaloomZorg5