Op weg naar de Gouden Prokkel (5): Leerlingen Parkschool Limbricht op Prokkelstage

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Leerlingen Parkschool Limbricht op Prokkelstage (categorie Prokkelstages)

Na een intensieve voorbereiding konden 21 leerlingen van de Parkschool op donderdag 9 juni weer op Prokkelstage. Om 9.00 uur ’s morgens werd er verzameld in de hal van de school. De leerlingen zijn toegesproken en er werd ze een hart onder de riem gestoken. Het zou voor hen natuurlijk een heel spannende dag worden!

DSC00262Daarna is iedereen naar de Prokkelplek gebracht en ter plekke geïntroduceerd. In totaal is er stage gedaan bij zestien bedrijven: Proteion Wessem, Proteion Thorn, Lounge 44, Wolter en Dros Bouw, Opel Hekkert, gemeente Echt-Susteren, Autoschade Bronnenberg, Intratuin Geleen, restaurant Op de Vos, peuterspeelzaal Op de Wip, vakbond ABW, gemeente Sittard, speeltuin De Roetsj, basisschool Loedoes, Total Care Project, en Kindante Schoolbestuur.

09-06-2016 Prokkelstage 013Werkzaamheden die hierbij zijn verricht zijn: koffie rondbrengen, bodewerkzaamheden, keuken- en bedieningsactiviteiten, werkplaatsondersteuning, administratieve werkzaamheden, ondersteuning in de werkplaats, kantinewerkzaamheden, planten verzorgen, vakken vullen, ondersteuning spelactiviteiten, uitdelen cake en drank, ondersteuning in de kleutergroep en meehelpen in de kapsalon.

Om ongeveer 15.00 uur is iedereen weer samengekomen op de Parkschool om de ervaringen met elkaar te delen. De leerlingen zijn met heel enthousiaste verhalen teruggekomen. Ook de reacties van de werkvloer waren heel positief.

09-06-2016 Prokkelstage 009In de navolgende dagen is de leerlingen nog gevraagd een bedankbrief te schrijven naar hun organisatie. Vaak ook voorzien van een foto op de werkplek. Zo heeft de stageaanbieder ook nog een leuk aandenken aan deze bijzondere dag.

Het was weer een succes en daarom doet de Parkschool ook volgend jaar weer mee! De Prokkeldatum voor de Parkschool is dan donderdag 15 juni 2017.