Op weg naar de Gouden Prokkel (6): Prokkelen bij COC Limburg in Maastricht

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Prokkelen bij COC Limburg in Maastricht (categorie Mensenrechten Prokkel)

IMG_0637Op donderdag 9 juni heeft COC Limburg een Prokkelstage georganiseerd om mensen met een licht verstandelijke beperking bekend te maken met en te verbinden met het COC. COC Limburg is de belangenorganisatie voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Limburg. Iedere dag zijn ze in de weer om de sociale acceptatie in Limburg te verhogen. Op de Nationale Prokkelstagedag kwamen twee stagiaires, iemand van WonenPlus uit Sittard en iemand van de Catharinaschool uit Heerlen. Toevallig moeder en dochter!

Ckqx6aDUYAAjmtvDe dag begon ’s ochtends met het ophijsen van de Prokkelvlag bij COC Limburg, vlak naast de regenboogvlag. Daarna was er een informatieronde in de vergaderzaal. Daarbij stelde iedereen zich aan elkaar voor, werd er uitgelegd wat COC Limburg is en werd er een ‘holebi quiz’ gespeeld. Wat is een homo, wat is een lesbienne en wat is een biseksuele? Na de informatieronde volgde een rondleiding door het COC Limburg-gebouw en een pauze.

Na de pauze zijn er inkopen gedaan voor de activiteiten in de middag. Hierna zijn er roze koeken gebakken en is er uitgebreid geluncht. ’s Middags zijn er posters gemaakt en holebi postkaarten. Ook zijn de glazen in het café afgewassen. Als laatste mochten de stagiaires een leuk berichtje schrijven voor op de website van COC Limburg. Toen ook dit achter de rug was, zijn aan het eind van de dag Prokkelcertificaten uitgereikt en is het stage-document ingevuld.

Daarmee kwam een eind aan een bijzondere Prokkel. Tot volgend jaar, dan wordt er een heuse Prokkel ontmoetingsdag georganiseerd op de woensdag! Wil je deze dag niet missen / zelf meedoen en meedenken over deze Prokkeldag? Mail dan naar sozo@coclimburg.nl.