Op weg naar de Gouden Prokkel (7): Prokkelconcert in Dokkum

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: (categorie Prokkelen in de samenleving)

IMG_8395Op vrijdag 10 juni is in De Fontein in Dokkum het Prokkelconcert gehouden! De L.B.-band, De Kleine Kracht (koor) en De Notenkrakers (keyboardensemble) traden op samen met ‘gewone’ koor- en orkestleden. Ook trad er een popgroep op, die bestaat uit drie mensen met een verstandelijke beperking en twee maatjes (mensen zonder verstandelijke beperking). Deze groep is ontstaan uit een maatjesproject en kreeg deze avond een officiële naam: ‘Crazy Ones’.

IMG_8520Een zeer gevarieerde muziekavond dus met verschillende orkesten/groepen/koren. Grote en kleine groepen, met beperking en zonder beperking. Ook werd er een groot scherm gebruikt, waar alles goed op was te volgen. Voor het concert werden op het scherm dia’s vertoond waarop te zien was wat er allemaal aan het concert vooraf was gegaan. Want er is in de weken voorafgaand aan het concert al flink geoefend door de verschillende groepen!

IMG_8670Voor de spelers waren de mooiste momenten de fortissimo passages en de keiharde accentnoten, waarop ze nauwelijks konden wachten. Hoewel Coby Helder de leiding had en de ‘gewone’ spelers steun gaven, waren de werkelijke leiders degenen, die op geheel eigen wijze maat en ritme hanteerden. Zo vervaagden grenzen en werd er onbegrensd muziek gemaakt.

IMG_8677Iedereen in de zaal was betrokken en deed mee. Er werden liederen gezongen en er was de gelegenheid om mee te doen. Op een gegeven moment werden er zelfs muziekinstrumenten uitgedeeld in de zaal. En aan het eind van de avond werd ook nog de polonaise ingezet! Een echt feestelijk en vrolijk concert, van begin tot eind.