Prokkel Netwerkbijeenkomsten 2017 achter de rug

De maand januari (en de eerste dag van februari) stond in het teken van de Prokkel Netwerkbijeenkomsten. Overal in het land werd er een bijeenkomst gehouden, van Haarlem tot Maastricht en van Goes tot Groningen. In elke provincie één. In totaal hebben dit jaar ruim 330 mensen een Netwerkbijeenkomst bezocht. De provincie Utrecht was ook dit jaar weer koploper, er waren maar liefst 58 deelnemers op de bijeenkomst, die plaatsvond in het gemeentehuis van Zeist. Maar ook andere bijeenkomsten werden goed bezocht. We kijken met een positief gevoel terug op alle bijeenkomsten en tegelijkertijd met een glimlach vooruit naar de komende Prokkelweek. Mede dankzij de vele contacten die tijdens de bijeenkomsten tot stand gekomen zijn moet dat helemaal goed komen!

Er kwamen mensen uit allerlei verschillende richtingen op de Netwerkbijeenkomsten af: zorgorganisaties, maatschappelijke organisaties, VSO-scholen, welzijnsorganisaties, gemeenten, ondernemers, ervaringsdeskundigen en nog vele anderen. Tijdens de bijeenkomsten werden inspirerende video’s getoond. Zo werd een promotievideo over de Prokkelweek afgespeeld, maar ook een video van de BeleidsProkkel bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Echte aanraders! Bekijk ze ook op onze homepage: https://www.prokkel.nl/. Daarnaast was er een presentatie over de Prokkelweek in het algemeen. Hierbij werd ook aandacht geschonken aan het 10-jarig bestaan van de Prokkelweek.

Het Creatiespel was ook dit jaar weer onderdeel van de Netwerkbijeenkomsten. Het Creatiespel is een spel met stickers, waarbij mensen het gesprek aangaan met mensen uit een andere sector, of juist met iemand uit de eigen sector. Het spel duurt vijf rondes en in elke ronde wissel je je eigen adressticker met die van je gesprekspartner. Uiteindelijk verzamel je zo vijf adresstickers van mensen met wie je hebt gesproken en waarmee je later weer contact kunt opnemen. Niet op alle bijeenkomsten verliep het helemaal op die manier, maar in elk geval werd er goed netwerkt.

Zowel de algemene presentatie als die van het Creatiespel zijn te downloaden, kijk daarvoor op deze pagina.

Al met al waren het inspirerende bijeenkomsten, die hopelijk tot mooie ideeën leiden voor de Prokkelweek!