Prokkel op Koers: verrijkend varen met Tim en Jeroen

Jeroen en Tim aandachtig luisterend

Mensen met een (verstandelijke) beperking horen er bij. Het is vlot gezegd. Het VN-verdrag Handicap – dat bepaalt dat iedereen mee moet kunnen doen – is inmiddels getekend en nu? Invulling hieraan geven is veel makkelijker gezegd dan gedaan.

Een eerste stap is iets met elkaar doen. Dan kom je erachter wat de ander kan en waarmee je rekening moet houden. Dan kom je er ook achter hoe je er zelf in staat.

Samen met ervaringsdeskundigen van LFB Scholing en Training is Prokkel op Koers bedacht. Vrijdag 7 juni: een dag samen zeilen, samen koken en ondertussen met elkaar in gesprek over de meerwaarde van ervaringsdeskundigheid. En wat je daarbij tegenkomt.

Jeroen, directeur ROC Rijn IJssel gaat de uitdaging aan. Hij doet mee op uitnodiging van Tim. Tim is ervaringsdeskundige bij LFB Arnhem.
Een paar jaar geleden heeft Tim zijn Prokkelstage bij Jeroen gedaan. De beide mannen hebben contact met elkaar gehouden. In november 2017 als duo naar het Prokkel jubileum symposium. Maar ook als Tim een gastles geeft aan studenten van ROC Rijn IJssel, loopt hij altijd even bij Jeroen binnen.

Tim wordt serieus genomen. Jeroen heeft door de beperking heen leren kijken.

Wil je ook ervaren hoe verrijkend zo’n ontmoeting kan zijn? Ga dan mee zeilen op de Waterwolf, een luxe klipper. Natuurlijk zijn er kosten aan verbonden, maar dat geldt ook voor andere methoden van zelfreflectie of coaching.

Prokkel op Zee – dinsdag 4 en woensdag 5 juni
Twee dagen, speciaal voor managers (middenkader) van zorgaanbieders en overheden. Plaats voor 10 duo’s (manager en een maatje met een licht verstandelijke beperking). De koppeling vindt plaats aan de hand van vooraf eigen geformuleerde leerdoelen. Professionele coaches begeleiden inhoud en proces.  Meer info

Prokkel op Koers – vrijdag 7 juni
Speciaal voor bestuurders van zorgaanbieders en overheden. Plaats voor 14 duo’s. De koppeling vindt plaats in onderling overleg. Professionele coaches begeleiden inhoud en proces. Meer info