Prokkel terugblik (3): Samen aan de slag

In de voorbije Prokkelweek zijn op verschillende plekken in het land Prokkels georganiseerd waarbij mensen samen de handen uit de mouwen hebben gestoken.

Van een aantal Prokkels hebben we een verslag en/of foto’s ontvangen. Klik hieronder op de links en laat je inspireren!

  • image2Koeien schilderen in Appelscha: het is elk jaar weer een groot feest, als in Appelscha de workshop koeien schilderen wordt gegeven. De koeien poseren hierbij als echte modellen en worden door mensen met en zonder verstandelijke beperking nageschilderd.
  • Creatief knutselen met hout in Maartensdijk: een creatieve Prokkel, waarbij geknutseld is met hout. Tineke hield deze Prokkel voor het eerst, maar het beviel zo goed dat ze het misschien wel vaker wil gaan doen. Zo zie je maar, een Prokkel kan ook iets heel kleins zijn en toch heel geslaagd.
  • 2993Samen aan de slag Logeerhuis Son en Breugel: medewerkers van Coöperatie DELA hebben bij verschillende dagbestedingscentra van Stichting SWZ zelf stage gelopen, om zo in aanraking te komen met mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij hebben ze samen allerlei leuke klussen gedaan, zo ook bij het Logeeerhuis in Son en Breugel (zie foto).
  • Samen doen is gezellig – Wapenveld: in Wapenveld hebben cliënten van Philadelphia samen met vrijwilligers en deelnemers van Hof van Cramer  (ontmoetingsplek voor inwoners van Wapenveld) allerlei creatieve dingen gedaan. Er is een vogelhuisje beschilderd, een originele wenskaart gemaakt, maar ook werd er een culinaire workshop gedaan met lekkere hapjes. Het smaakte letterlijk én figuurlijk naar meer!

2889