Prokkelen is… samen koken en eten

Ieder jaar worden er op tal van plekken in ons land Prokkels gehouden met als thema: koken en eten. Samen koken en eten verbindt, dat blijkt elke keer weer. Dus zijn er dit jaar ook weer vele culinaire Prokkels. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden van culinaire Prokkels, die voor de aankomende Prokkelweek al zijn aangemeld:

Prokkelen is... Samen koken en eten

 

Koken met de wijk in Hengelo: bewoners van ’t Bartelinkslaantje (Estinea) koken elke woensdag met vrijwilligers uit de wijk. Op woensdag 8 juni, tijdens de Prokkelweek, koken ze ook voor de buren. Zodat ook zij een keer van hun kookkunsten kunnen genieten!

Lunch voor de burgemeester in Hilversum: de cursisten van Leren & Ontwikkelen Amerpoort verzorgen een lunch voor een aantal speciale gasten waaronder  de burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes.

Koken en eten bij De Kluut in Pijnacker: een bijzondere samenwerking in Pijnacker, op woensdag 8 juni. Cliënten van Ipse de Bruggen en hun begeleiders, medewerkers van de gemeente, medewerkers van woningcorporatie Rondom Wonen gaan samen koken. Met al die keukenprinsen en prinsessen kan het niet anders dan dat er een heerlijke maaltijd ontstaat!

Tapas maken en opeten in Ridderkerk: in Ridderkerk zijn ze op woensdag 8 juni in Spaanse sferen, want de bewoners van De Bun (woonlocatie van IJsselmonde-Oost) gaan samen met buurtbewoners tapas maken. Het wordt een leuke middag voor jong en ourd. Er zijn al veel flyers verspreid, zodat zo veel mogelijk mensen kunnen meegenieten!

Prokkelen bij Resto VanHarte in Assen: koken/eten leent zich ook uitstekend voor Prokkelstages. Dat bewijst Resto VanHarte elk jaar op meerdere plaatsen. Dit jaar bijvoorbeeld bij Resto VanHarte Assen. Op donderdag 9 juni gaan jongeren van stichting Ko-bus meehelpen in de keuken en bij het serveren. Ook nodigen ze hun omwonenden uit om mee te eten.

BBQ op de Bernardusschool in Den-Haag: als afsluiting van de Prokkelstagedag worden alle leerlingen, ouders, docenten en begeleiders van de stageplekken uitgenodigd voor een BBQ op het schoolplein. Zo kan iedereen met elkaar ervaringen uitwisselen over zijn Prokkelstage.