Prokkelweek: vol ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking

Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 juni is het Prokkelweek in Nederland. Dé week waarin ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking centraal staan. Iets dat in tijden van de participatiesamenleving steeds belangrijker wordt.

_DSC0276Duizenden mensen actief tijdens Prokkelweek

Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen zijn die week actief. Bedrijven en overheden nodigen mensen met een beperking uit stage bij hen te komen lopen. Naar verwachting maken meer dan 1.500 mensen met een verstandelijke beperking daarvan gebruik. Ook op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen komen mensen met en zonder beperking samen. Om met elkaar te sporten, te zingen, te koken, te eten of een les te volgen. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het in de Prokkelweek om draait!

 

Landelijke opening met sportieve ProkkelSterrenslag
Op maandag 1 juni om 13.30 openen Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht en ervaringsdeskundige Peter Kruizinga in Utrecht de ProkkelSterrenslag. Een zeskamp waaraan maar liefst 64 teams, afkomstig uit het hele land, meedoen. Elk team bestaat uit vijf mensen met en vijf mensen zonder verstandelijke beperking.10441079_770629059634949_1481893746145522744_n

Tijdens dit bijzondere evenement gaat het om samenwerken en elkaars mogelijkheden ontdekken. Organisaties zoals UWV, Nuon, Coöperatie DELA, Gemeente Utrecht, VSBfonds, Sodexo, Vilans, ROC MN, CMS en USG Restart vormen teams met cliënten en leerlingen van o.a. Parc Spelderholt, de Zijlen, VSO de Meerklank, Reinaerde, Abrona, VSO Maarland, ’s Heeren Loo, LFB, Philadelphia en vele anderen. Van wethouder tot VSO docent, van directeur tot student, van zorgbestuurder tot woonbegeleider iedereen doet mee.

 

Prokkel logo heel roze + www klein

 

Prok·kel de; m -s, -en 1 prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking