SPZ reikt Pier de Boer-prijs 2021 uit – kijk online mee!

Op donderdag 30 september 2021 van 15.00 tot 16.00 uur organiseert Stichting SPZ (een van de grondleggers van de Prokkelweek) de online prijsuitreiking van de Pier de Boer-prijs 2021. SPZ nodigt iedereen van harte uit deze bij te wonen!

Leren en werken dragen bij aan eigenwaarde en gevoel van gelijkwaardigheid. Daarom gaat de Pier de Boer-prijs 2021 naar het beste project dat meedoen door leren en werken voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maakt. Voor de Pier de Boer-prijs 2021 zijn drie projecten genomineerd:

  • Matz Carwash waar mensen met een verstandelijk beperking worden ingewerkt en ingezet als duurzame werknemers in de wasstraat. Matz Carwash stond centraal in de documentaireserie “De Wasstraat” (NPO).
  • Schreuder College, De Villeneuvestraat zet, om jongeren met een licht verstandelijke beperking een grotere kans te geven op de arbeidsmarkt een vorkheftrucksimulator en een rijsimulator in om certificaten en een rijbewijs te behalen. Samen met reguliere praktijkscholen, het MBO en bedrijven is een programma opgesteld waarin leerlingen zo opgeleid worden tot gecertificeerd vorkheftruckchauffeur.
  • In het project LET PHUSIS WORK staat de werkwijze van Grietmanswijk B.V. centraal om mensen met een verstandelijke beperking perspectief te bieden middels een geschikte werkomgeving waarin naast werk ook aandacht is voor wonen, relaties en meedoen in de samenleving.

Tijdens de prijsuitreiking presenteren de genomineerden hun projecten en maakt Loes van Amsterdam, voorzitter van de jury van de Pier de Boer-prijs, de winnaar bekend. De winnaar van de Pier de Boer-prijs ontvangt een geldbedrag van 30.000 euro en een bronzen beeldje. De tweede en derde prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro per genomineerde.

Je kunt aanwezig zijn bij deze online prijsuitreiking door een bericht te sturen naar info@stichtingspz.nl. Je ontvangt dan uiterlijk een dag voor de uitreiking een link naar de uitzending op het doorgegeven e-mailadres.