Talant: Prokkelen is een waardevolle belevenis

(Bron: https://www.talant.nl/over-talant/nieuws/772379/prokkelen-is-een-waardevolle-belevenis)

“We willen dat zoveel mogelijk mensen weten wat een Prokkel is”, vertelt Peter Schippers. Hij is één van de Prokkelambassadeurs bij Talant. In de week van 3 tot en met 8 juni is de landelijke Prokkelweek. Talant doet hier actief aan mee. “Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking”, vertelt de ambassadeur vlot. “Ik word er altijd heel blij van. Een Prokkel is heel waardevol. Een belevenis.”

Talant heeft vijf Prokkelambassadeurs. Zij krijgen in hun dagelijkse leven ondersteuning van Talant of Wil, beide dochterorganisaties van Zorggroep Alliade. Een Prokkel vinden zij een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar ook om te laten zien wat mensen met een verstandelijke beperking kunnen. “Deze week is een voorbeeld voor de rest van het jaar”, geeft Peter aan. Want het liefste Prokkelt hij elke dag.

Activiteiten
De activiteiten in de Prokkelweek zijn zeer divers. Landelijk begint de week met een Prokkelsterrenslag. Maar ook in de eigen regio zijn er leuke activiteiten. Bedrijven in Friesland bieden mensen met een verstandelijke beperking een stage aan voor één dag, in Joure prokkelen ze een week lang met buren en dorpsbewoners, er is een Prokkelfair met mooie zelfgemaakte producten in Nieuweschoot en in theater Sneek is het Sneeker Gala. Verder zijn er nog beleidsprokkels. Zo kunnen mensen in Leeuwarden een bezoek brengen aan de gevangenis, maar ook een bezoek aan de Tweede Kamer behoort tot de mogelijkheden.

Spontaan
“Ik hoop dat locaties van Wil dit jaar ook meedoen aan de Prokkelweek”, vertelt Prokkelambassadeur Tamara Nijholt. Ideeën zijn er genoeg. Maar een Prokkel is vooral iets spontaans dat ontstaat op locaties en bij bedrijven. Het ontstaat en zorgt voor een mooie herinnering. Niet alleen voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar juist ook voor de mensen die samen met hen prokkelen.

Full Partner
Talant vindt dat een Prokkel een mooie manier is om mensen met een beperking te laten meedoen in de samenleving. Daarom is Talant full partner van Prokkel. Ontdek meer over Prokkel op www.prokkel.nl.