Jubileumfeest ’s Heeren Loo Noordoost-Nederland – in Bedum

Persbericht | 14 juni 2022

Groot feest voor ‘s Heeren Loo

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Stichting Opmaat zich vestigde in Bedum, tegenwoordig beter bekend als 's Heeren Loo. In de loop der jaren heeft ’s Heeren Loo zich in de regio ontwikkeld tot een van de grootste zorgaanbieders voor mensen met een beperking, met zorgwoningen, maar ook poliklinieken, gezinshuizen en zorgboerderijen in heel Groningen, Friesland en een deel van Drenthe.

’s Heeren Loo liet haar jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. Op een zonovergoten zaterdag was het groot feest voor alle cliënten, verwanten, vrijwilligers, (oud-)medewerkers, buren en andere betrokkenen. De dag begon ’s ochtends al met tal van feestelijke activiteiten voor met name de cliënten.

Veel activiteiten voor cliënten
Muziekkunstenaar Arthur van Poppel kwam langs met zijn muzikale auto en dweilorkest ‘De BlauwBloezen’ ging langs bij alle zorgwoningen in Bedum. Ook werden er vele mooie ritjes gemaakt in de huifkar, het mini-reuzenrad en in de draaimolen speciaal voor rolstoelen. Poppentheater Peterselie en shantykoor Zoutkamp kwamen langs voor mooie voorstellingen, en studenten van Noorderpoort boden een leuk en gevarieerd programma van sport, spel en creatieve activiteiten. En natuurlijk ontbraken hamburgers, braadworsten en ijsjes niet.

Ook de burgemeester kwam langs
’s Middags spraken Henk Jan Bolding, burgemeester van gemeente Het Hogeland, Ernst Klunder, lid van de raad van bestuur en Dytmer Hettinga, regiodirecteur officiële welkomstwoordjes tot alle genodigden. Daarna zong een aantal cliënten een speciaal voor de gelegenheid geschreven jubileumlied. Dit lied werd met veel enthousiasme en uit volle borst meegezongen. Ook lieten cliënten speciaal voor deze gelegenheid hun kunsten zien en horen. Op het podium in de grote feesttent, maar ook in speciaal daarvoor opgestelde kraampjes. Van jongleren tot zingen, gitaar spelen of je schilderijen of gewonnen bekers laten zien: alles kon en mocht.

Jannes
Een van de hoogtepunten van de dag was het optreden van zanger Jannes. Hij kreeg alle handen in de lucht. In een mum van tijd had hij iedereen aan het dansen en klommen er wel tien cliënten op het podium. Toen Jannes zich tussen het publiek mengde ging het dak er af. Daarnaast waren er nog vele leuke optredens van cliënten zelf en van de band Deadline. Al met al een geslaagde dag, vol met blije gezichten van cliënten, hun familie en medewerkers.

Over ’s Heeren Loo
's Heeren Loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met 17.000 medewerkers voor 14.000 cliënten. Via een landelijk netwerk van poliklinieken behandelen we nog eens ruim 3.000 extramurale cliënten. 's Heeren Loo investeert tevens in initiatieven die bijdragen aan de emancipatie en participatie van cliënten, waaronder de Academie voor Zelfstandigheid en het Expertisecentrum Advisium. Aan het expertisecentrum zijn ruim duizend medische, paramedische en gedragswetenschappelijke specialisten verbonden. Met ruim 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties helpen we mensen verder.
www.sheerenloo.nl

————————————————————————————————————————————–

Persbericht | 24 mei 2022

’s Heeren Loo viert 25-jarig bestaan

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Stichting Opmaat zich vestigde in Bedum, tegenwoordig beter bekend als 's Heeren Loo regio Noordoost-Nederland. In de loop der jaren heeft ’s Heeren Loo zich in de regio ontwikkeld tot een van de grootste zorgaanbieders voor mensen met een beperking, met zorgwoningen, maar ook poliklinieken, gezinshuizen en zorgboerderijen in heel Groningen, Friesland en een deel van Drenthe.

’s Heeren Loo laat dit jubileum niet ongemerkt voorbijgaan en viert deze mijlpaal met een groot feest. Na twee jaar corona zijn we allemaal wel toe aan een feestje. Zeker nu dat weer kan en helemaal als dat samenvalt met ons 25-jarig bestaan! Daarom organiseren we op zaterdag 11 juni een groot feest voor al onze cliënten, verwanten, vrijwilligers, (oud-)medewerkers, buren en andere betrokkenen. Het feest duurt de hele dag en krijgt een afwisselend programma, met onder andere leuke belevingsonderdelen voor onze cliënten.

Veel vermaak
Naast woordjes van de regiodirecteur, de raad van bestuur en de burgemeester is er vooral veel vermaak. Ook zijn er tal van activiteiten die alleen zijn bedoeld voor onze cliënten en hun verwanten.

De dag start voor onze cliënten ’s ochtends met dweilorkest ‘De BlauwBloezen’ uit Middelstum. Daarna komt muziekkunstenaar Arthur van Poppel langs met zijn muzikale auto om mooie muziek te maken. De hele dag door kunnen onze cliënten en hun verwanten zich laten rondrijden met de huifkar. Ook staan er twee prachtige draaimolens en een mini-reuzenrad. Poppentheater ‘Peterselie’ en shantykoor Zoutkamp komen langs voor mooie voorstellingen. Studenten van Noorderpoort bieden een leuk en gevarieerd programma van sport, spel en creatieve activiteiten.

Cliënten zelf
Ook onze cliënten zelf laten speciaal voor deze gelegenheid hun kunsten zien en horen. Op het podium in de grote feesttent, maar ook in speciaal daarvoor opgestelde kraampjes. Van jongleren tot zingen, gitaar spelen of je schilderijen of gewonnen bekers laten zien: alles kan en mag! Als klap op de vuurpijl hebben we ’s middags een optreden van Jannes en ’s avonds sluit de band Deadline het feest op spetterende wijze af.

Over ’s Heeren Loo
's Heeren Loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met 17.000 medewerkers voor 14.000 cliënten. Via een landelijk netwerk van poliklinieken behandelen we nog eens ruim 3.000 extramurale cliënten. 's Heeren Loo investeert tevens in initiatieven die bijdragen aan de emancipatie en participatie van cliënten, waaronder de Academie voor Zelfstandigheid en het Expertisecentrum Advisium. Aan het expertisecentrum zijn ruim duizend medische, paramedische en gedrags¬wetenschappelijke specialisten verbonden. Met ruim 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties helpen we mensen verder. www.sheerenloo.nl

Informatie

Locatie

's Heeren Loo Bedum
Fazant 15
9781 XE Bedum

Datum

11 jun 2022

Contactpersoon

Koen Teunissen
e-mail: koen.teunissen@sheerenloo.nl
tel: 06-82895367