Stage bij Brandweer Amsterdam-Amstelland

Op vrijdag 14 juni kwam een droom uit voor een van onze lieve bewoners; een dag meelopen als brandweerman bij kazerne Pieter.

De stage begon op dezelfde tijd als iedereen begint, namelijk al om 07:30!
De brandweermannen en vrouwen werken dan een dienst van 24 uur, en krijgen een kamer waarin zij kunnen slapen (en snel opstaan bij calamiteiten natuurlijk!).
De dag begon met allerlei hand- en spandiensten die te maken hebben met het beroep, zoals de wagens wassen, de uitrustingen nalopen en installaties testen.
Ook waren er die dag een aantal mensen in opleiding die spannende testen moesten uitvoeren, waaronder bewegelijk zijn in een beschermend pak.

In de middag zijn ze met een aantal wagens naar het Nieuwe Meer gereden, om daar de spuitinstallaties even een goeie slinger te geven. Dit was een bijzonder leuk onderdeel van de dag.

Zowel bewoner, begeleider, als de kazerne hebben enorm genoten van deze Prokkel, het was een wederzijds leren van en met elkaar, en een fijne warme ontmoeting.
Bevelvoerder Reinier heeft op onze terugblikbijeenkomst een mooi verhaaltje gehouden over de dag, en afgesproken dat we volgend jaar terugkomen.

Informatie

Locatie

Brandweerkazerne Pieter
Poeldijkstraat 120
1059 VM Amsterdam

Datum

14 jun 2024

Contactpersoon


e-mail:
tel: