Kroonpad en VGZ samen op pad in Apeldoorn

Leerlingen van Het Kroonpad (speciaal onderwijs) uit Apeldoorn en medewerkers van Coöperatie VGZ (werkgroep Maatschappelijk Betrokken Ondernemen) hebben samen gewandeld.
Alice Groen van VGZ schreef er een mooi verslag van op LinkedIn:

Lieve Lin,
Ik ben op schoolreisje geweest! Na een oproep van mijn collega Sjoerd Bisselink om samen met de werkgroep MBO (Maatschappelijk Betrokken Ondernemen) op schoolreis te gaan, besloot ik me aan te melden En zo stond ik maandagochtend in het zonnetje op de parkeerplaats bij Binky in Apeldoorn.

Mijn maatschappelijk betrokken collega's organiseerden deze dag in het kader van de Prokkelweek. Tijdens deze week stimuleert Stichting Prokkel ontmoetingen zoals dit uitje. “Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait.”

We mochten op pad met leerlingen van Het Kroonpad in Apeldoorn. Daar wordt speciaal onderwijs gegeven aan leerlingen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan leerlingen die langdurig ziek zijn.

Voordat ik het wist duwde ik een leuke dame (ik schat 8 jaar) in een speciale rolstoel met spraakcomputer. Als oud-logopedist deed dat mijn hartje al sneller kloppen. We begonnen de reis met 'fruit eten'. Niet onbelangrijk om ritme in dag te behouden?. De juf moest haar even helpen met eten geven en dus werd ik gedegradeerd tot 'bananenschil-ophaler' maar merkte ik dat ik me heel prettig voelde bij die verantwoordelijkheid. Fruit op? Tijd om te spelen.

Ik werd door 2 toppers (9 of 10 jaar) uitgenodigd om met hen mee te gaan (ze mochten vrij het park in als er maar iemand met ze mee ging; helder kader!). Ik heb genoten op het water in een zwaan, hangend aan een kabelbaan en van de ene kant naar de andere kant lopen, hand in hand. Wat een verbinding. Meteen! De twee (meisje en jongen) waren vrienden dat kon je zo zien, ze steunden elkaar, overlegden waar ze naartoe wilden, waren niet bang hun angsten te tonen en legden vertrouwen in mij. Wauw!

Voorbeelden zijn het! Deze kinderen lieten me zien hoe wij ons moeten gedragen. Kwetsbaar (mag ik je hand?). Moedig (ik ga het doen hoor). En Behulpzaam (kom maar, ik help je).
Ik vond het een topschoolreis en hoop dat ik volgend jaar weer mee mag.

Fijne warme dag.
Liefs,
Alice
PS: dank leerlingen en leiding van Het Kroonpad voor het vertrouwen.

Informatie

Locatie

Binky
Dubbelbeek 4
7333 NJ Apeldoorn

Datum

12 jun 2023

Contactpersoon


e-mail:
tel: