ProkkelOpPad 2021 in Dokkum: diverse zorgorganisaties met de gemeente Noardeast-Fryslan

De gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân doen mee aan ProkkelOpPad. Er zijn twee ProkkelOpPads georganiseerd.

Na Dantumadiel op 11 oktober was het op 27 oktober de beurt aan Noardeast-Fryslân.
Hieronder het verslag daarvan. Zie ook de website In-Dokkum 

Wethouders en raadsleden op pad tijdens ProkkelOpPad

Wethouders van de gemeente Noardeast-Fryslân, maar ook enkele raadsleden gingen woensdagmiddag 27 oktober op ProkkelOpPad. Een middag opdrachten uitvoeren met mensen met een verstandelijke beperking.

Activiteiten
Afgelopen woensdagmiddag hebben wethouders en raadsleden van de gemeente Noardeast-Fryslân een middag met mensen met een verstandelijke beperking doorgebracht. Dit deden zij samen met studenten van social work, bewoners van Talant, Wil en JP van den Bent. Dit gebeurde in samenwerking tussen Stichting Welzijn Het Bolwerk en de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. De middag begon met een vragenrondje en een lekker bakje koffie met gebak. Daarna werden er verscheidene activiteiten uitgevoerd door de binnenstad van Dokkum. Tijdens deze middag werd er veel geleerd over de bezigheden en het werk van de stichtingen en de inwoners ervan.

Het doel van ProkkelOpPad
Een Prokkel is een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om duidelijk te maken hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, wordt er elk jaar een Prokkelweek georganiseerd. Deze week is een voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Deze wordt vanuit de stichting Prokkel geïnitieerd en door het hele land opgepakt. In het kader van de Coalitie Kom Erbij organiseren de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân in samenwerking met Stichting Welzijn het Bolwerk allerlei activiteiten. Het motto is: iedereen kan meedoen!

De gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân doen al enkele jaren mee. Helaas konden er de afgelopen tijd geen Prokkels georganiseerd worden, dit was nu gelukkig wel weer mogelijk.

Informatie

LocatieDatum

27 okt 2021

Contactpersoon


e-mail:
tel: