Stageplaats aangeboden bij Natuurcentrum Arnhem

Over de organisatie

Wat doet Natuurcentrum Arnhem:
Leren over de natuur op onze locaties
Wil jij graag van alles leren, zien en beleven over de natuur? Dan nodigen wij je graag uit op een van onze schitterende locaties. Kom van alles te weten over het boerenleven en waar je eten vandaan komt op onze stadsboerderijen. Stap binnen bij ons bezoekerscentrum en ervaar het vele groen dat onze stad te bieden heeft. En dat is niet alles! Laat je verrassen tijdens mini-dierensafari’s, ga mee op Tour met de Boer en verwonder je over de magische wereld van bloemen, planten en bomen. Jong of oud? Bij Natuurcentrum Arnhem valt er zoveel te beleven!

Leren over de natuur in de klas
In onze boeiende lessen laten we je zien hoe belangrijk en waardevol de natuur is voor jou en onze toekomst. Stap in je laarzen en steek je handen uit de mouwen, want samen ontdekken we van alles over biodiversiteit, duurzaamheid en gezonde voeding. Kennis die ervoor zorgt dat jij gezonde en bewuste keuzes maakt, zoals het verminderen van afval en het besparen van energie. Zo kan jij een groot verschil maken, voor jezelf én voor de planeet. Leren over de natuur in de wijk We gaan nóg verder, want woon je in Arnhem? Dan inspireren we je ook met onze initiatieven in de wijk. Samen met scholen, buurtbewoners en organisaties maken we de stad groener. Bijvoorbeeld met de aanleg van groene schoolpleinen en het ondersteunen van buurtmoestuinen. Door de natuur op die manier naar de stad te brengen, maken we Arnhem nóg mooier en fijner om in te leven.

Wat moet je doen?

Je gaat mee met 2 lessen aan klassen van de basisschool in de buurt van een school bij het Sonsbeekpark. Na een pauze kun je meewerken op de stadsboerderij Presikhaaf of uitleg krijgen wat een MT lid van Natuurcentrum Arnhem doet. In de middag kun je meehelpen met een naschoolsprogramma op Stadsboerderij Presikhaaf.

Je moet dus wel goed met kinderen om kunnen gaan.

Er is plaats voor 1 persoon, op donderdag 13 juni.

Informatie

Locatie

Natuurcentrum Arnhem

6826 CC Arnhem

Contactpersoon


Jacqueline van Maanen
e-mail: Jacqueline.van.maanen@natuurcentrumarnhem.nl
tel: