Gouden Prokkel

Alle aangemelde Prokkels dingen automatisch mee naar een nominatie voor de Gouden Prokkel. Een onafhankelijke selectiecommissie, bestaande uit zes professionals, kiest welke Prokkels er een nominatie verdienen.

Er zijn drie categorieën Gouden Prokkels:
• Prokkelen in de samenleving
• Mensenrechten Prokkel
• Innovatief

Download het juryrapport 2018

 

Winnaars Gouden Prokkels 2018 

Gouden Prokkel in de Samenleving: Mega Prokkel in Pijnacker

Ipse de Bruggen, Rondom Wonen, de politie, gemeente en brandweer hebben op woensdag 6 juni in Pijnacker een Mega Prokkel georganiseerd. Een grote groep deelnemers werd bij elkaar gebracht op het terrein van de brandweer. Er was een gezamenlijke barbecue, er werden verschillende spellen gehouden en er was een officiële prijsuitreiking door de wethouder.

 

Gouden Mensenrechten Prokkel: BeleidsProkkel gemeente Gorinchem

De regionale Wmo-Klankbordgroep voor en door mensen met een verstandelijke beperking in de AV-regio heeft in Gorinchem op maandag 4 juni een ontmoetingsavond georganiseerd met beleidsmedewerkers/uitvoerders van de gemeente Gorinchem. Daarbij ging het onder andere over begrijpelijke taal in gemeentelijke brieven en op de websites.

 

Gouden Innovatieve Prokkel: Verkeersweek op wielen in Son en Breugel

SWZ heeft in de Prokkelweek een Verkeersweek op Wielen georganiseerd in Son en Breugel. Met hun speciale rolstoelen en hun lichamelijke beperking zijn de bewoners van SWZ Zonhove immers een bijzondere categorie weggebruikers. De Verkeersweek op Wielen voorziet in hun behoefte om te leren omgaan met verkeer en verkeerssituaties en geeft hen handvatten voor interactie met medegebruikers van het instellingsterrein.