Draaiboek Samen aan het Roer

Samen op koers, samen aan het roer!

Twee dagen lang zeilen op de klipper Waterwolf, niet alleen maar in duo’s! Op 19 & 20 mei, 2 & 3 juni, 4 & 5 juni voor organisaties en gemeenten.

Uitgangspunt

Persoonlijk leiderschap, arbeidsparticipatie en (digitale) samenleving in de praktijk.
Niets is uitdagender dan samen de elementen trotseren. Met of zonder ervaring.

U, een manager, young professional, hrm-er, kwartiermaker, ambtenaar, wethouder, etc. wordt gekoppeld aan een opgeleide ervaringsdeskundige. Samenwerken staat centraal.

Door samen o.a. de zeilen te hijsen en te strijken en klusjes aan boord te doen onder het toeziend oog van de schipper leert u elkaars leefwereld beter kennen. Thema’s worden voor beiden uitgediept en u leert meer over uw persoonlijke leiderschapsstijl. Zaken worden bespreekbaar gemaakt en ervaringen gedeeld. Een coachings-duo ondersteunt daarbij.

Er is ruimte voor tien duo’s per afvaart. Na aanmelding volgt een intakegesprek en op basis daarvan vindt een koppeling plaats met een ervaringsdeskundige.

Voorbereidende werkzaamheden

  • Er is ruimte voor tien duo’s per afvaart. Na aanmelding volgt een intakegesprek en op basis daarvan vindt een koppeling plaats met een ervaringsdeskundige.
  • Kosten per los duo € 1.350,00 (inclusief de deelnemersbijdrage van een maatje met verstandelijke beperking).
  • Het is mogelijk om de klipper volledig te bemannen met medewerkers uit uw bedrijf of gemeente. Zo kunt u deelname aan ‘Samen op koers’ als ontwikkelings-mogelijkheid voor uw teambuilding inzetten! Informeer naar de mogelijkheden en aangepaste prijsstelling hiervoor.

Onderdelen op de zeildagen zelf

Denk aan het vervoer, de (gezamenlijke) aankomst op de bestemming.

Vertrek en aankomst vanuit Enkhuizen

Wanneer? 19 & 20 mei (arbeidsparticipatie), 2 & 3 juni (digitale samenleving), 4 & 5 juni (persoonlijk leiderschap).

Communicatie moment voor uw organisatie of gemeente

Bent u van een organisatie of gemeente. Vertel waarom u meedoet aan ‘Samen aan het roer, samen op koers’ en wat u daarmee wil bereiken. Dit begint natuurlijk al bij de interne organisatie en na de zeildagen kunt u verslag doen van uw bevindingen en reflectie. Maak er melding van op uw eigen website, of een artikel bij de branchevereniging of bedrijfsuitgave, of laat uw communicatiemedewerker in een duo meedoen.

Aandachtspunt

Veel mensen met een verstandelijke beperking hebben zelf beelden waar zo’n activiteit over gaat. Het is goed om dit vooraf ook samen te bespreken.

Wees flexibel in de aanvliegroute en op de dag zelf, dan ontstaan er de mooiste gebeurtenissen. Meldt u aan via http://prokkel.nl Tot samen op koers!