100ste Prokkel aangemeld in Heerhugowaard

Op vrijdag 6 juni organiseert welzijnsorganisatie Kern8 samen met cliënten van Esdégé-Reigersdaal en leerlingen van VMBO Clusius College een prikkelende Prokkel activiteit. Cliënten en leerlingen gaan samen keramiek beschilderen, een drumworkshop volgen en een geluiden-bingo spelen. Daarna lunchen ze met elkaar in de brasserie van de Mediaan. Door samen met elkaar bezig te zijn, leren zij elkaar beter kennen en ervaren zij wat ieders mogelijkheden zijn. Dit is de 100ste aangemelde Prokkel die is aangemeld.

100 Prokkels

De week van het Prokkelen 2 tot en met 7 juni

De ontmoeting tussen de leerlingen en de cliënten van Esdégé-Reigersdaal vindt plaats in het kader van de landelijke Week van het Prokkelen. Een week waarin overal in het land activiteiten plaatsvinden waar mensen met en zonder verstandelijke beperking iets met elkaar ondernemen: van samen sporten naar samen theater maken, van een samen discussiëren tot samen knutselen, van samen fietsen tot een gezamenlijke hightea of schilderles. In 2013 waren er meer dan 300 activiteiten. De verwachting is dat in 2014 dit aantal ruimschoots wordt overschreden.

Donderdag 5 juni Nationale Prokkelstagedag

Om aandacht te vragen voor arbeidsparticipatie van mensen met een verstandelijke beperking is de donderdag in de Prokkelweek uitgeroepen tot Nationale Prokkelstagedag. Een laagdrempelige manier voor werkgevers en mensen met een beperking kennis met elkaar te maken. In 2013 hebben meer dan 1.000 stagiaires meegedaan en stage gelopen bij zo’n 700 bedrijven.

Prokkel mee

Steeds meer mensen nemen het initiatief voor een Prokkel. Zij dragen op deze manier bij aan integratie en participatie van mensen met een beperking. Iedereen kan het initiatief nemen en een Prokkel organiseren. Kijk op www.prokkel.nl voor meer informatie.