Aanmelden Prokkelstage Eerste en Tweede Kamer

Ook dit jaar kunnen er dertig mensen Prokkelstage lopen bij de Eerste Kamer en Tweede Kamer. Zowel bij de politiek als bij de ambtelijke diensten. Zo kun je denken aan de Bodedienst en Postzaken, Beveiligingsdienst, Facilitaire Dienst en Restaurantbedrijf. Het betreft een meeloop stage, zodat je kunt proeven van de werkzaamheden bij de beide Kamers.Prokkel_Home_bronvermelding ANP

Mireille de Beer liep eerder stage bij Linda Voortman van de Tweede Kamer: “Ik mocht meehelpen met de voorbereidingen van een debat over langdurige zorg. Dat was heel erg leuk! Linda luisterde echt naar mij en nam mijn tips en adviezen over. Zo gaf ik bijvoorbeeld aan dat ze makkelijke woorden moest gebruiken. En heb ik mijn persoonlijke ervaring met haar gedeeld. Ze was hier erg van onder de indruk en wilde mijn verhaal graag gebruiken voor het debat. We hebben dat toen samen achter de computer uitgewerkt. Ik mocht het zeggen en zij typte het uit. Tijdens het inspreekmoment van het debat heeft ze het hele stuk voorgelezen, met mijn tips, adviezen en ervaring. Echt heel tof dat er echt naar mij geluisterd werd en dat er ook echt iets mee werd gedaan.”

Wil je ook meedoen met de Prokkelstage bij de Tweede Kamer? Meld je dan aan bij Moniek van der Meij via tweedekamer@prokkel.nl. Moniek is van de LFB en zal met elke aanmelder een kort gesprek houden. Zij is ook te bereiken op woensdag en donderdag op telefoonnummer 030-2363761 of 0627867519.