Beursgong start van voorbereidingen Prokkelweek

Met een slag op de beursgong hebben Maartje van Boekel (VNG) en Tim van Zanten (ervaringsdeskundige LFB en Stichting Prokkel) op 12 december de handelsdag op de beurs geopend. Daarmee vragen zij aandacht voor netwerkbijeenkomsten in januari in alle provincies van Nederland. Bijeenkomsten ter voorbereiding van de Prokkelweek, een week vol ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Tijdens deze netwerkbijeenkomsten gaan gemeenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties samen aan de slag om de Prokkelweek voor te bereiden. In 2020 vindt de week plaats van maandag 8 tot en met zaterdag 13 juni.

Iedereen doet mee! 

Om gemeenten te ondersteunen bij het ontwikkelen van een Lokale Inclusie Agenda, is de VNG twee jaar geleden gestart met het project Iedereen doet mee! Dit project is onderdeel van het Rijksprogramma Onbeperkt Meedoen, waarmee landelijk wordt gewerkt aan het uitvoeren van het VN-verdrag Handicap.

Maartje van Boekel, projectleider Iedereen doet mee!: “Ontmoetingen tussen mensen met een beperking en de beleidsmedewerkers in een gemeente zijn om veel redenen belangrijk. Nu gemeenten verplicht zijn een Lokale Inclusie Agenda te maken, is het van belang dat ze deze opstellen samen met mensen met een beperking, ook mensen met een beperking. Zij lopen namelijk tegen hele andere drempels aan dan mensen met een fysieke of zintuigelijke beperking.”

Stichting Prokkel 

Stichting Prokkel brengt sinds 2007 op landelijk niveau prikkelende en inspirerende ontmoetingen tot stand tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Marian Geling, landelijk projectleider Stichting Prokkel: “Dit jaar verwachten we bij de meeste bijeenkomsten 50 a 75 mensen. Een absoluut recordaantal. Elk jaar zijn er meer gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties die deelnemen aan de Prokkelweek.”

De voorbereidende netwerkbijeenkomsten vinden dit jaar plaats in Arnhem, Dokkum, Zuidhorn, Nijverdal, Zeewolde, Aalsmeer, Horst, Maarssen, Emmen, Zoetermeer, Middelburg en ’s Hertogenbosch.

Voor meer achtergrondinformatie kunt u contact opnemen met:
Marian Geling, landelijk projectleider van Stichting Prokkel
Telefoon : 06-27057594
Mail: marian@prokkel.nl
www.prokkel.nl